Маршрутники столиці відмовляються возити людей у формі: вимагають грошей
Маршрутники столиці відмовляються возити людей у формі: вимагають грошей

Маршрутники столиці відмовляються возити людей у формі: вимагають грошей

У Києві почастішали випадки конфліктів у маршрутках, коли водії відмовляються безкоштовно перевозити військовослужбовців, хоча за законом повинні це робити. Користувачі соцмереж поділилися двома такими інцидентами, де на місце викликали поліцію.

Один випадок стався у Святошинському районі, де водій відмовився безплатно перевозити військового з посвідченням учасника бойових дій (УБД), який нещодавно повернувся з фронту.

Захисник, військовослужбовець штурмового батальйону "Гроза" бригади "Буревій", намагався перекрити рух маршрутки, після чого викликав поліцію. Колеги водія підтримали його та порадили поїхати, що він і зробив.

Другий випадок стався в іншій маршрутці, де водій відмовився безкоштовно везти військового та вимагав пред’явити документи. Маршрутник кричав на захисника, хоча той спокійно надав усі необхідні документи. Конфлікт дійшов до виклику поліції, проте чи було покарано водія, залишається невідомим.

Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту" передбачає право ветеранів війни та учасників бойових дій на безкоштовний проїзд у міському пасажирському транспорті, а також у приміському залізничному та водному транспорті.

Крім того, Знай.ua повідомляв, водії зникнуть, усі стануть "шумахерами": людям розповіли про машини майбутнього

Вам буде цікаво дізнатися Київ поки тримається, а в інших містах вже платять по 15 гривень: де подорожчав проїзд

Джерело матеріала
loader