Ідеальний домашній "Наполеон" із заварним кремом: як приготувати популярний десерт
Ідеальний домашній "Наполеон" із заварним кремом: як приготувати популярний десерт

Ідеальний домашній "Наполеон" із заварним кремом: як приготувати популярний десерт

Приготувати домашній "Наполеон" в домашніх умовах дуже легко. Це буде значно краще, ніж купувати десерт в магазині. Вам потрібно зробити дуже просте тісто на основі сметани та вершкового масла, а також звичайний заварний крем для просочування.

Ідея приготування смачного домашнього "Наполеону" опублікована на сторінці фудблогерки Тетяни Панової (tanyasenkova) в Instagram. Головне – дотримуватись пропорцій.

Ідеальний домашній ''Наполеон'' із заварним кремом: як приготувати популярний десерт

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 360 г (+на підпил при розкачуванні коржів)
  • сметана – 140 г
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло (або маргарин) – 250 г
  • сіль – 3 г
  • коньяк – 10 г

Інгредієнти для крему:

  • молоко 3,2% – 900 г
  • цукор – 230 г
  • сіль – 5 г
  • кукурудзяний крохмаль – 45 г
  • яйце куряче – 3 шт.
  • вершкове масло 82,5% – 200 г
  • ваніль за смаком

Спосіб приготування тіста:

Ідеальний домашній ''Наполеон'' із заварним кремом: як приготувати популярний десерт

1. Збити мʼяке вершкове масло або маргарин зі сметаною та яйцями.

2. Додати сіль, коньяк (або розпушувач), борошно і замісити мʼяке тісто.

3. Завернути у плівку та прибрати в холод на 30-60 хвилин.

Ідеальний домашній ''Наполеон'' із заварним кремом: як приготувати популярний десерт

4. Розділити тісто на 8-10 частин, розкачати на столі, присипаному борошном, та випікати на пергаменті за температури 180-200 градусів до золотистого кольору. Дати охолонути.

Спосіб приготування крему:

1. Змішати вінчиком яйця, цукор, сіль та крохмаль.

2. Додати молоко та ваніль.

Ідеальний домашній ''Наполеон'' із заварним кремом: як приготувати популярний десерт

3. Перемішати та поставити на маленький вогонь.

4. Варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загущення маси та великих бульбашок.

Ідеальний домашній ''Наполеон'' із заварним кремом: як приготувати популярний десерт

5. Зняти с вогню, дати охолонути до кімнатної температури.

6. Додати мʼяке вершкове масло, збити міксером, накрити плівкою "в контакт" та прибрати в холод до повного охолодження та стабілізації.

Ідеальний домашній ''Наполеон'' із заварним кремом: як приготувати популярний десерт

7. Дати йому постояти при кімнатній температурі 1-1,5 години, а потім прибрати в холод.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Торт без випічки з печива та сметани
  • Банановий торт без випічки з пряників
  • Торт суфле з фруктами
Джерело матеріала
loader
loader