Смачний торт із заварним кремом та малиною: як приготувати повітряне тісто
Смачний торт із заварним кремом та малиною: як приготувати повітряне тісто

Смачний торт із заварним кремом та малиною: як приготувати повітряне тісто

Якщо ви хочете потішити своїх рідних дійсно цікавим тортом, радимо приготувати його із заварним кремом та малиною. Цей десерт не тільки потішить смаки гурманів, але й вразить незвичним зовнішнім виглядом.

Як приготувати торт із заварним кремом та малиною, в TikTok розповіла фудблогерка Наталія Жук. Вона також розповіла, як зробити повітряне тісто, що надасть десерту легкості.  

Смачний торт із заварним кремом та малиною: як приготувати повітряне тісто

Інгредієнти для заварного крему на форму 20-22 см

  • Цукор – 130 гр
  • Ванільний цукор – 10 гр
  • Крохмаль кукурудзяний – 60 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Молоко – 500 мл
  • Вершкове масло 82,5% - 150 гр

Інгредієнти для малинового конфі на форму 20-22 см

  • Малина – 250 гр
  • Цукор – 50-60 гр
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 25 гр + вода – 30 мл

Інгредієнти для заварного тіста на форму 20-22 см

  • Молоко – 70 мл
  • Вода – 70 мл
  • Вершкове масло – 60 гр
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Борошно – 100 гр
  • Яйця кімнатної температури – 3 шт

Спосіб приготування заварного крему

Смачний торт із заварним кремом та малиною: як приготувати повітряне тісто

1. Змішуємо сухі інгредієнти.

2. Змішуємо сухі інгредієнти

3. Наливаємо тепле молоко.

4. Змішуємо сухі інгредієнти

5. Накриваємо плівкою вконтакт та охолоджуємо.

6. Додаємо вершкове масло та перемішуємо. Головне щоб вершкове масло та крем були однакової кімнатної температури

Спосіб приготування конфі

Смачний торт із заварним кремом та малиною: як приготувати повітряне тісто

1.У сотейнику змішуємо малину, цукор та лимонний сік.

2. Змішуємо сухі інгредієнти.

3. Кукурудзяний крохмаль розводимо холодною водою та виливаємо до малини. крохмаль розводимо холодною водою та виливаємо до малини.

4. Охолоджуємо та перекладаємо у кондитерський мішок.

Спосіб приготування заварного тіста

Смачний торт із заварним кремом та малиною: як приготувати повітряне тісто

1.У каструлю наливаємо молоко та воду. Додаємо сіль, цукор та вершкове масло.

2. Ставимо на вогонь доводимо до кипіння і всипаємо 100 г борошна. Добре перемішуємо та перекладаємо у тарілку. Даємо трішки охолонути.

3. Поступово вбиваємо три яйця. Перемішуємо. Тісто почне розшаровуватись, але перемішування припиняти не потрібно.

4. Якщо тісто вийде надто густе, можна додати ще 1 яйце.

5. Половину тіста викладаємо у форму та випікаємо при температурі 190 ° приблизно 20-25 хвилин. Потім випікаємо другий корж.

Збираємо торт

Смачний торт із заварним кремом та малиною: як приготувати повітряне тісто

1.На перший корж викладаємо половину крему.

2. Додаємо малинове конфі.

3. Додаємо другу половину крему та нариваємо другим коржом.

4. Ставимо в холодильник на 4-8 годин, а краще на ніч. Перед подачею присипаємо цукровою пудрою.

На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:

  • Шоколадний щербет
  • Віденське печиво
  • Халва
Джерело матеріала
loader
loader