Найцікавіші нові ігри серпня 2024 року
Найцікавіші нові ігри серпня 2024 року

Найцікавіші нові ігри серпня 2024 року

Найцікавіші нові ігри серпня 2024 року - Фото 1

Вже по традиції в серпні закінчується сезон сплячки ігрової індустрії й гравців починають радувати гучними релізами за якими підтягуються й менш відомі студії та видавці. Цього місяця чимало ігор виходять в ранній доступ, без релізів від українських студій також не обійшлося. 

Зміст

  • 1 World of Goo 2
  • 2 Cat Quest 3
  • 3 Preserve
  • 4 Level Zero: Extraction
  • 5 Stormgate
  • 6 Dustborn
  • 7 Black Myth: WuKong
  • 8 Gamescom 2024
  • 9 Tactical Breach Wizards
  • 10 Concord
  • 11 World of Warcraft: The War Within
  • 12 Visions of Mana
  • 13 Star Wars Outlaws

World of Goo 2

Жанр: Platformer, Puzzle
Дата: 02 серпня
Платформа: PC, Switch

Оригінальна World of Goo вийшла у 2008 році й стала однією з найкращих ігор року. Ігроладно це пазл зав’язаний на фізиці, в якому потрібно прокласти місток з кулеподібних істот Ґу, що б інші Ґу дістався до труби. Сиквел розширює можливості гри, додаючи нові перешкоди, помічників та видів Ґу. Також кількість Ґу на екрані суттєво збільшиться завдяки потужностям сучасного заліза. Гра матиме текстову українську локалізацію.

Cat Quest 3

Жанр: Adventure, Action, RPG
Дата: 08 серпня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch, PS4, Xbox One

Третя частина котячих пригод відбувається на фантастичному піратському архіпелазі в Карибському… точніше Муррибському морі. Пухнасті шукачі пригод вирушають на пошуки Північної зірки, давно втраченого мітичного скрабу. На перешкоду їм відправилися щури-пірати за наказом Короля піратів.

Величезний новий світ із різноманітними підземеллями й біомами, по якому ми подорожуємо власним кораблем. А захищатися від піратів нам допоможуть мушкетон, пухнасті закляття, розкішне вбрання і багато іншого. Багатьом сподобається можливість грати в кооперативі перед одним екраном.

Preserve

Жанр: City Builder, Strategy
Дата: 08 серпня
Платформа: PC (Early Access)

Preserve — медитативна гра-головоломка, в якій ми створюємо власний світ та населяємо його тварина і рослинами. У грі велике різномаїття біомів, від засніжених пустель до хвойних лісів і навіть цілі водойми. Проте мета гри не тільки побудувати світ за власним задумом, але створити сприятливі умови, за яких світ тварин та рослин існуватимуть в гармонії.

Level Zero: Extraction

Жанр: Action, FPS
Дата: 13 серпня
Платформа: PC (Early Access)

Level Zero: Extraction — асиметричний мультиплеєр з елементами виживання в жанрі горор від української студії Doghowl Games. Команди найманців з трьох гравців полюють за хабарем та намагаються вижити в давно покинутих куточках планети. Головною перешкодою до евакуації зі здобутими цінностями є команди інших гравців, а також іншопланетна почвара, якою керую живий гравець.

В перервах між забігами за отриману валюту поліпшуємо свого бійця та його зброю. Успішне знешкодження найманців під час гри за прибульця також дає валюту для поліпшення свого найманця. Гра матиме повну українську локалізацію.

Stormgate

Жанр: RTS
Дата: 13 серпня
Платформа: PC (Early Access) 

Вихідці з Blizzard, які в тому числі працювали над Starcraft, створили власну студію і вже довгий час працюють над стратегією в реальному часі Stormgate. В ранньому запуску доступний змагальний режим 1v1, кооператив для трьох гравців, режим в якому дозволять встановлювати власні правила, а також початок сюжетної кампанії, яка розвиватиметься поступово з оновленнями. Гра є безоплатною, але придбавши Early Access Pack можна почати грати вже зараз.  

Dustborn

Жанр: Action, Adventure
Дата: 20 серпня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One

Dustborn — однокористувацька сюжетна гра, в якій ми граємо за Пакс, аферистку-вигнанку, і Аномал, що вміє перетворювати слова на зброю. Героям потрібно перетну всю країну під прикриттям рок-гурту, що б доставити важливу посилку. У кожній локації вам доведеться вивчати обставини, вести розслідування, спілкуватися із зустрінутими людьми, долати випробування разом із командою. І це в декораціях Роз’єднаних Штатів Америки.

Black Myth: WuKong

Жанр: Action, Adventure
Дата: 20 серпня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Одна з найочікуваніших ігор останніх років. Black Myth: Wukong — рольовий бойовик за мотивами китайської міфології та особливо «Подорожі на Захід». Граємо за Обраного, яким виступає, мабуть, найвідоміший персонаж «Подорожі на Захід», Король мавп (sūn wù kōng). Однією з багатьох здібностей Укуна є можливість перетворюватися у 72 істоти. Реалізацію цієї здібності можна побачити в деяких трейлерах гри, наприклад, в подобі бджоли. Та в першу чергу Black Myth: WuKong є пригодницьким екшеном, де на першому місці є бойові навички героя та магія.

Проте гра дивує не тільки свіжістю лаштунків китайської мітології, але й візуальною реалізацією стародавніх міфів. Гра працює на Unreal Engine 5, а доволі демократичні системні вимоги зазначені з урахуванням DLSS/FSR/XeSS.

Gamescom 2024

Жанр: Ігрова виставка
Дата: 21-25 серпня
Платформа: Youtube

Після остаточного закриття E3 Gamescom залишається найбільшою ігровою виставкою у світі. Церемонія відкриття Opening Live Night розпочнеться о 21:00 й триватиме близько двох години. Свою участь підтвердили Ubisoft, 2K, Bandai Namco, Devolver Digital та інші. Особливо масштабну презентацію готує Xbox.

Tactical Breach Wizards

Жанр: Turn-based Strategy, Tactical
Дата: 22 серпня
Платформа: PC

В цій покроковій тактичній грі ми керуємо загоном військових магів-відступників. Кожний з магів володіє різними здібностями, від стихійної магії до перетворень на тварин. Розробник підштовхує до творчого підходу у розв’язанні бойової задачі, й навіть не карає за провал. Навпаки, у будь-який момент можна відмотати час та спробувати ще раз, але інакше. І так допоки у вас не вийде бажаний результат. Гра має гнучку систему налаштування складності й проходиться за приблизно 14 годин. 

Concord

Жанр: Action, FPS
Дата: 23 серпня
Платформа: PC, PS5

Пік популярність командних шутерів давно позаду, що не перешкоджає видавцям у спробах застрибнути на цей потяг. Concord робиться вихідцями з Bungie, ігромеханічно виглядає цікавою, а ще тут унікальні персонажі. Також розробники обрали нетиповий підхід до оповіді, бо щотижня нас розважатимуть новий сюжетним відео. Найбільшою перешкодою до популярності гри є її платність. Детальніше про Concord ми писали у наших враженнях від бета-тесту.

World of Warcraft: The War Within

Жанр: MMO RPG
Дата: 26 серпня
Платформа: PC

Blizzard змінюють підхід до розвитку своєю MMO. Відтепер доповнення виходитимуть частіше та будуть об’єднані в масштабну сюжетну арку. Перша арка має назву The Worldsoul Saga (Сага Души світу) яка складається з трьох доповнень, перше з яких має назву The War Within. Окрім нових локацій під поверхнею Азероту розширення додасть нову союзну расу земляних дворфів, нові рейди та систему героїчних талантів.

Visions of Mana

Жанр: Action, RPG
Дата: 29 серпня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, PS4

Visions of Mana — вже п’ята частина в основній серії Mana. Молодий герой Вел супроводжує свою подругу дитинства Гінну до священного Дерева Мани, яке контролює потік мани по всьому світу. Подолати небезпечний шлях нам допоможуть інші герої, кожний з яких має унікальну історію та здібності. Проте група може складатися лише з трьох персонажів, а між ними дають вільно перемикатися. Окрім того, здібності персонажів можна змінювати та трансформувати завдяки стихіям.

Світ гри сформований з напіввідкритих, але просторих локацій вільних до дослідження. До створення гри повернувся режисер та продюсер серії Коічі Іші.

Star Wars Outlaws

Жанр: Action, Adventure
Дата: 30 серпня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Перспективна Star Wars Outlaws від авторів дилогії The Division забуває про надбання ігор Ubisoft останніх років та повертається до жанру класичного пригодницького екшену. Гра переносить нас у час між П’ятим та Шостим епізодами Зоряних Війн. Ми граємо за Кай Весс, пройдисвітку, яка намагається купити квиток у нове життя. Активно допомагатиме нам у цьому тваринка Нікс, що може відволікти ворога, відкрити двері чи принести корисний предмет.

Журналісти та блогери, яким вже вдалося пограти, загалом позитивно відгукуються про гру. Особливо відзначають атмосферу гри, варіативність у проходженні завдань та систему репутації. Особливо варто відзначити відсутність RPG-елементів та веж (принаймні в показаній версії).

Найцікавіші нові ігри серпня 2024 року - Фото 2
Теги за темою
Ігри
Джерело матеріала
loader
loader