Експорт російської нафти зазнав краху: деталі від Bloomberg
Експорт російської нафти зазнав краху: деталі від Bloomberg

Експорт російської нафти зазнав краху: деталі від Bloomberg

У липні експорт російської нафти з ключових західних портів РФ впав до 19-місячного мінімуму. Найбільше помітне скорочення постачань до Китаю. Про це повідомляє Bloomberg.

Падіння експорту російської нафти також вплинуло на загальне скорочення нафтових потоків морем у всьому світі – глобальні поставки знизилися приблизно на 586 тисяч барелів на добу минулого місяця. Загальний обсяг поставок до Китаю впав більш ніж на 1,4 млн барелів на добу, що стало найбільшим падінням цього року.

Збільшення експорту нафти з Саудівської Аравії та США частково компенсувало зниження постачань з Росії, Бразилії, Венесуели та Катару.

Російський експорт, здебільшого «флагманського» сорту нафти Urals із балтійських портів Приморськ і Усть-Луга, а також Новоросійська на Чорному морі впав майже до 1,8 мільйона барелів на добу минулого місяця. Це порівняно з 2,2 мільйона барелів у червні.

Росія продовжує виконання своїх зобов'язань щодо видобутку нафти в межах ОПЕК+, спостерігається відновлення внутрішньої нафтопереробки, що може зменшити обсяги нафти, яку РФ відправляє за кордон. Окремий аналіз цього тижня показав, що загальний морський експорт нафти з Росії є найнижчим майже за рік, а поставки з балтійських портів найнижчі з грудня 2022 року.

Джерело матеріала
loader
loader