Буданов оцінив, чи здатна Росія повністю знищити українську енергетику
Буданов оцінив, чи здатна Росія повністю знищити українську енергетику

Буданов оцінив, чи здатна Росія повністю знищити українську енергетику

Росія докладає максимальних зусиль для знищення української енергетикиі удари РФ можуть зачно ускладнити роботу енергосистеми. Однак повністю знищити енергетику України окупантам не вдасться.

Причина полягає у тому, що за радянських часів енергосистема будувалася так, аби забезпечити їй кілька ступенів захисту. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону.

Він переконаний, що мрії Кремля повністю занурити Україну у темряву, вщент зруйнувавши українську енегосистему, є недосяжними.

"Повністю її вони не покладуть. Радянська система була максимально розгалужена і дубльована,  умовно там три чи чотири в певних вузлах дубляжів іде. Зробити важким життя – можна. Повністю зруйнувати – майже нереально", – наголосив Буданов.

Водночас він розповів, що у Росії бояться, що Україна може почати діяти симетрично – і методично "вибиватиме" енергосистему РФ у відповідь на російські атаки. Тому окупанти нині посилюють захист своєї енергетики.

"Всі ці вузли дуже сильно захищені. Тільки у РФ пішли шляхом більше нарощення системи ППО. В них для цього спроможності набагато більші. Бо вони є виробниками таких систем. Тому сказати, що це ми зараз покладемо їхню енергосистему, ну, це трошки, мабуть, некоректно буде", – зазначив очільник ГУР.

Нагадаємо, після низки російських атак в останні місяці, які насамперед були націлені на об'єкти критичної інфраструктури, зокрема, енергетичні, в Україні виникли серйозні проблеми з електропостачанням, що призвели до запровадження графіку відключень. Однак у Міненерго 2 серпня заявили, що завдяки цілодобовій роботі енергетиків вдалося стабілізувати енергосистему. Тож останні кілька днів українці не потерпають від "блекаутів".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader