Ще одна європейська країна не купуватиме російський газ
Ще одна європейська країна не купуватиме російський газ

Ще одна європейська країна не купуватиме російський газ

Словенія стала новим покупцем азербайджанського газу, приєднавшись до ряду європейських країн, які вже отримують постачання з Азербайджану. Як повідомляє агентство “Інтерфакс”, Словенія розпочала імпорт газу від Азербайджанської державної нафтової компанії SOCAR, відповідно до меморандуму про взаєморозуміння, підписаного між SOCAR і словенською компанією Geoplin 17 липня цього року.

Завдяки цій угоді, Словенія стала дев’ятою європейською країною, яка імплементує азербайджанський газ у свою енергетичну інфраструктуру, приєднавшись до таких країн, як Туреччина, Грузія, Італія, Греція, Болгарія, Румунія, Угорщина та Сербія. SOCAR та Geoplin планують розвивати довгострокове енергетичне партнерство.

У 2023 році експорт азербайджанського газу зріс на 5,3% до 23,8 мільярда кубометрів, а постачання до Європи зросли на 3,5%, досягнувши 11,8 мільярда кубометрів. У 2024 році Азербайджан планує експортувати близько 25 мільярдів кубометрів газу, з яких 13 мільярдів кубометрів призначені для європейських країн. Раніше компанія Geoplin мала контракти з російським “Газпромом”, але тепер звернулася до нових джерел постачання.

Теги за темою
Росія Азербайджан Газпром
Джерело матеріала
loader
loader