Буданов розповів, чи може РФ повністю знищити українську енергосистему
Буданов розповів, чи може РФ повністю знищити українську енергосистему

Буданов розповів, чи може РФ повністю знищити українську енергосистему

Російські удари по українській енергетиці можуть значно ускладнити роботу української енергосистеми, але повістю її знищити не вдасться. Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону.

За його словами, українські удари не зможуть повністю «покласти» російську енергосистему, як і Росія також не зможе «покласти» українську.

«Всі ці вузли дуже сильно захищені. Так само як у нас їх намагаються захистити. Так само, такі ж подібні заходи відбуваються в Росії. Тільки вони пішли шляхом більше нарощення системи ППО. В них для цього спроможності набагато більші. Бо вони є виробниками таких систем. Тому, сказати, що це ми зараз покладемо їхню енергосистему, ну, це трошки, мабуть, некоректно буде», – розповів Буданов.

Разом з тим він заявив, що і у РФ немає можливості повністю зруйнувати українську енергосистему.

«Радянська система була максимально розгалужена і дубльована, умовно там три чи чотири в певних вузлах дубляжів іде. Зробити важким життя – можна. Повністю зруйнувати – майже нереально», – сказав Буданов.

До слова, попри те, що в Україні покращилася ситуація в енергосистемі та значно зменшилися відключення світла, генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко все ж радить українцям не розслаблятися.

Джерело матеріала
loader
loader