Простий десерт на літо: рецепт домашнього пломбіру з ягодами, готується дуже просто
Простий десерт на літо: рецепт домашнього пломбіру з ягодами, готується дуже просто

Простий десерт на літо: рецепт домашнього пломбіру з ягодами, готується дуже просто

Рецепт натурального ягідного пломбіру — ідеальні ласощі, які принесуть у захват ваших близьких чи дітей, детально розповіла Юлія Віліч у Instagram.

Інгредієнти:

  • 4 жовтки
  • 150 г цукру + пакетик ванільного цукру
  • 250 мл молока
  • 300 мл жирних вершків (від 30%)
  • 100 г ягідного пюре (можна використовувати джем)

Приготування:

У невеликій мисці змішайте жовтки та цукор, розтираючи їх віночком до однорідної маси. Повільно введіть трохи підігріте молоко, продовжуючи активно помішувати суміш.

Поставте суміш на невеликий вогонь і готуйте доти, доки вона не почне активно випаровуватися, але не доводьте до кипіння. Суміш має злегка загуснути, досягнувши консистенції рідкісної манної каші (близько 80 градусів). Зніміть з вогню та закрийте харчовою плівкою. Залишіть остигати до кімнатної температури.

В окремій мисці збийте вершки до м'яких піків. Акуратно з'єднайте вершки з молочною яєчною основою, що охолола, вимішуючи масу віночком до однорідності. Помістіть суміш у відповідну ємність із кришкою та відправте в морозильну камеру на 40 хвилин.

Через 40 хвилин вийміть ємність і перемішайте ложкою морозива. Повторіть цей крок ще двічі, щоб уникнути утворення крижаних кристалів.

На третій раз після перемішування додайте ягідне пюре або джем. Для приготування пюре: проблендеруйте 50 г полуниці та 50 г смородини з 30 г цукру, проваріть суміш 3 хвилини після закипання та охолодіть. Після останнього перемішування відправте морозиво на 3 години.

Останні новини України:

Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader