Корисні властивості цукіні та його переваги для організму: чому варто включити до раціону
Корисні властивості цукіні та його переваги для організму: чому варто включити до раціону

Корисні властивості цукіні та його переваги для організму: чому варто включити до раціону

Цукіні або кабачки – універсальний сезонний овоч, який легко додати до різних страв завдяки його нейтральному смаку. Цукіні добре підходить як заміна пасти, а також його можна готувати на грилі чи смажити з іншими овочами.

Кабачки та цукіні багаті клітковиною та корисні для здоров’я, а тому їх варто включити у свій раціон цього літа. Чого ви могли не знати про цей овоч та яка його користь для організму, розповіли в Eat This, Not That.

Визначення

Ми звикли вважати кабачок овочем, проте насправді він є молодим фруктом з родини гарбузових, до якої також належать огірки та гарбузи. Він збирається до повного дозрівання і класифікується як літній кабачок, який можна їсти разом зі шкіркою, насінням та м’якоттю. Колір кабачка може бути від темно-зеленого до жовтуватого.

Користь та поживна цінність

Цукіні є низькокалорійним овочем, багатим клітковиною, що підтримує стабільний рівень цукру в крові та покращує травлення. Крім того, завдяки вмісту вітамінів А і С, кабачок допомагає зміцнювати імунну систему та зір. Зверніть увагу, що сирі кабачки містять більше вітаміну С, а варені — більше вітаміну А. Вони також білок, вітаміни групи В, калій і марганець, що покращують імунну систему.

Смак

Цукіні має м'який смак, який може розкриватись залежно від способу приготування. Він може бути пікантним, якщо обсмажити з часником, або солодким у пюре, яке додають до випічки.

Як приготувати локшину з цукіні

Локшина з кабачків — це популярний та легкий спосіб насолодитися літнім овочем. Для приготування слід використовувати різні кухонні інструменти, такі як картоплечистку чи ніж, або спеціальний спіралізатор, який нарізає кабачки у вигляді макаронів. Пасеруйте локшину з оливковою олією, сіллю та перцем, щоб підкреслити смак. Цукіні у такому приготуванні можна вживати, як низьковуглеводну альтернативу спагеті.

Креативне приготування кабачків

Кабачки мають безліч застосувань у кулінарії. Їх можна додавати в тісто для випічки, запікати або використовувати як основу для піци. Їхній м’який смак добре поєднується з різними стравами, такими як супи, соуси та навіть мариновані закуски.

Зберігання та замороження

Літній кабачок легко заморозити, якщо ви не можете використати його найближчими днями. Виберіть молодий кабачок, наріжте його скибочками і бланшуйте в киплячій воді впродовж 3 хвилин, після чого охолодіть у крижаній воді та складіть в контейнер для заморожування. Не забудьте позначити дату та можете зберігати кабачок протягом всього року.

РанішеOBOZ.UA розповів, чому для здоров'я печінки варто їсти броколі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader