Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту, цілячись у командира Хезболли
Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту, цілячись у командира Хезболли

Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту, цілячись у командира Хезболли

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила у вівторок, що провела "цілеспрямований авіаудар" у Бейруті по командиру Хезболли у відповідь на ракетну атаку, в результаті якої загинули 12 дітей та підлітків на півночі Ізраїлю минулої суботи.

Це перший авіаудар ЦАХАЛ по цілі Хезболли в столиці Лівану з початку війни в Секторі Газа 7 жовтня. Адміністрація Байдена приватно застерігала Ізраїль проти нанесення ударів по Бейруту, підкреслюючи, що це може призвести до неконтрольованої ескалації.

Ізраїльський чиновник повідомив, що ціллю був Фуад Шукр, також відомий як аль-Хадж Мохсін. Шукр є старшим радником з військових питань лідера ліванської Хезболли Хасана Насралли і відповідає за всі військові операції Хезболли. Він також розшукується ФБР за участь у теракті проти казарм морської піхоти в Бейруті в 1983 році, в результаті якого загинув 241 американський військовослужбовець.

Ліванське національне інформаційне агентство повідомило, що удар був нанесений безпілотником, який випустив три ракети по будівлі, прилеглій до керівної ради Хезболли.

ЦАХАЛ заявив у своїй заяві: "Ми атакували командира Хезболли, відповідального за вбивство дітей у Маджаль-Шамсі та за загибель багатьох інших ізраїльтян". Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант написав у Twitter через кілька хвилин після удару: "Хезболла перейшла нашу червону лінію".

Підтвердженої інформації про жертви в результаті удару поки не надходило. Уряд Лівану та Хезболла поки публічно не відреагували.

Ізраїль та США звинуватили Хезболлу в смертоносному ударі в суботу, який припав на футбольне поле в друзькому селі Маджаль-Шамс на Голанських висотах, вбивши 12 дітей та підлітків і поранивши понад 30 інших людей. Хезболла заперечувала свою причетність, але прес-секретар Білого дому Джон Кірбі заявив на брифінгу з журналістами в понеділок, що США впевнені у відповідальності угруповання.

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader