Через негоду без електроенергії залишились жителі 116 населених пунктів
Через негоду без електроенергії залишились жителі 116 населених пунктів

Через негоду без електроенергії залишились жителі 116 населених пунктів

Станом на ранок 30 липня в  Україні знеструмлено 116 населених пунктів. Як повідомили в пресслужбі «Укренерго», негода «наробила справ» у 4 областях.

Так, у центральному та західному регіонах дією захисту відключались дві магістральні повітряні лінії. Знеструмлень споживачів не було. Лінії повернуті в роботу дією автоматики.

Через негоду на ранок знеструмлені 116 населених пунктів у Київській, Житомирській, Сумській та Чернігівській областях.  Крім того, через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлений 501 населений пункт. 

В компанії також розповіли, що споживання електроенергії тримається на тому ж рівні, що й вчора. Наразі в плани «Укренерго» не входить вводити графіки відключень, проте в пресслужбі попросили при можливості перенести користування потужними електроприладами на денні години.

- Енергосистема все ще оговтується після ворожих атак, і в ранкові та вечірні години найбільшого споживання потребує нашої допомоги. При можливості, перенесіть користування потужними електроприладами на денні години – з 11:00 до 15:00. Це період, коли в енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій, - зазначили в компанії.

  • 30 липня радник прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко заявив, що наступні три місяці Україна буде жити або без відключень електроенергії, або з мінімальними вимкненнями енергетики. 
  • 29 липня Укренерго вперше за довгий час заявила, що 30 липня застосування графіків відключення світла не заплановано.  
Джерело матеріала
loader