Домашні оладки можна готувати на молоці, сметані, кефірі та навіть мінеральній воді. Але, кулінари радять робити тісто для оладок на теплому кефірі, додаючи до борошна обов'язково соду.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже пишних, смачних і легких оладок на кефірі.
Секрет вдалих оладок – теплий кефір та якісне борошно!
Інгредієнти:
- 500 мл кефіру
- яйце
- 1-1,5 ст. цукру
- 1/3 ч. л. солі
- 0,5 ч.л. соди
- 350 г борошна
Спосіб приготування:
1. Кефір кімнатної температури вилийте в миску, додайте яйце, цукор, сіль. Все ретельно перемішайте вінчиком. Потім всипте просіяне борошно, трохи розмішуємо і тоді поверху додаємо соду (соду треба додавати саме з борошном, не раніше). Ретельно вимішайте віночком тісто.
2. Готове тісто залиште на 20-30 хвилин.
3. Олію добре розігрійте на вогні нижче середнього, викладіть тісто ложкою, додайте всередину нутелу і зверху тісто. Обсмажте із двох сторін до готовності. Кришкою не накривати!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Оладки на воді
- Оладки з манки
- Оладки з сиру