У Xiaomi придумали новий спосіб зарядки гаджетів: електрика не знадобиться
У Xiaomi придумали новий спосіб зарядки гаджетів: електрика не знадобиться

У Xiaomi придумали новий спосіб зарядки гаджетів: електрика не знадобиться

Нові умови життя, де люди постійно спішать та повинні мати безперебійний доступ до гаджетів, провокують появу нових технологій. Тому виробники електроніки по всьому світі регулярно вдосконалюють свою продукцію та запроваджують інноваційні функції.

Наприклад нещодавно стало відомо, що компанія Xiaomi працює над новим способом заряджання гаджетів. Патент про нову технологію з’явився на китайському інформаційному ресурсі Tianyancha.

Xiaomi зареєструвала патент на використання сонячної енергії для зарядки носимих пристроїв, наприклад, для розумних кілець та фітнес браслетів. Насправді подібні технології вже використовуються в для підзарядки різної техніки, такої як електромобілі. Але через неможливість вмістити фотоелемент в обмежені розміри компактних пристроїв в них ефективно запровадити таку функцію не вдавалося.

Однак Xiaomi впоралася з цією проблемою та запропонувала використовувати спеціальний концентратор світла, який допоможе направляти сонячні промені на панель та оптимізувати використання альтернативної енергії.

Варто зазначити, що подібні гаджети з сонячною батареєю включатимуть і інше апаратне обладнання. Ви можете побачити концептуальний дизайн нижче.

screenshot72.webp (18 KB)

Звісно, така технологія не дозволить суттєво зменшити споживання електроенергії, але вона може значно збільшити час автономної роботи та в деяких випадках навіть зробить можливою відмову від класичних зарядних пристроїв, оскільки невеликі гаджети не потребують багато енергії для роботи. Також вона повинна розв'язати проблему  терміну служби батареї, з якою зазвичай стикаються пристрої з низьким енергоспоживанням, що мають зовсім невеликий акумулятор.

Джерело матеріала
loader
loader