Відкрили банку, додали в суп і розсольник готовий: заготівля з огірків на зиму, рецепт консервації
Відкрили банку, додали в суп і розсольник готовий: заготівля з огірків на зиму, рецепт консервації

Відкрили банку, додали в суп і розсольник готовий: заготівля з огірків на зиму, рецепт консервації

В українських сім'ях люблять готувати розсольник, майже так само сильно, як і борщ. Його рецепт передбачає обов'язкове додавання огірків та розсолу, а порізані порції можна приготувати заздалегідь.

Зараз саме час зробити заготівлю для розсольника, оскільки ціни на огірки суттєво знизилися, а в багатьох вистачає свого врожаю. Готується вона дуже просто. Взимку вам залишиться тільки відкрити баночку і додати до супу, можна навіть у вінегрет.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • огірки – близько 1 кг
  • цибуля - 4 шт
  • рослинна олія - ​​50 мл
  • цукор - 60 гр
  • сіль - 30 г
  • оцет - 40 мл
  • часник - 3 зубчики
  • води

Процес приготування:

Очищаємо, нарізаємо огірки кубиками по 5 міліметрів, має вийти приблизно 800 грамів готової огіркової нарізки. 4 середні цибулини очищаємо і нарізаємо на четвертини, зубчики часнику подрібнюємо.

Змішуємо огірки, цибулю та часник. Додаємо цукор, сіль, оцет та олію. Суміш перемішуємо ложкою та ставимо в холодильник на ніч. На ранок огірки дадуть сік і повністю поринуть у розсіл. Далі виливаємо суміш у каструлю для варіння і кип'ятимо вміст рівно 5 хвилин.

У цей час простерилізуйте банки. Гарячу заготовку розлийте у підготовлену тару. Найкраще використовувати баночки невеликого об'єму, бажано навіть менше 500 грам. Заготівля для розсольника закривається стерильними кришками та закручується. Після чого накриваємо її теплою ковдрою на добу, а потім прибираємо на зберігання в прохолодне місце.

Заготівля для розсольника, фото suseky
Заготівля для розсольника, фото suseky

Раніше ми повідомляли, що дуже схожі на бочкові: рецепт малосольних помідорів у пакеті за годину.

Джерело матеріала
loader
loader