Дуже часто супи та борщ виходять дуже солоними, і це може повністю зіпсувати смак страви. Дуже важливо – правильно і вчасно додавати сіль та спеції у страву при приготуванні.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами від кулінарів, скільки солі додавати в суп та борщ.
Коли і як потрібно солити борщ та суп
Кулінари стверджують, що і суп, і борщ солити потрібно наприкінці, коли вже зварилися основні продукти, але потрібно обов'язково стежити, щоб овочі не переварилися. Тільки в цьому випадку сіль убереться рівномірно, і смак страви буде насиченим і пікантним!
Скільки солі потрібно додати в суп та борщ
Кулінари радять додавати 1-1,5 ч. л. солі на кожен літр готового супу (тобто рахувати не чисту воду, а разом з інгредієнтами).
Точні пропорції:
- на 1 літр супу – 1-1,5 ч. л. солі.
- на 2 літри супу – 1-2 ч. л. солі.
- на 5 л супу – максимум 5 ч. л.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Місо суп з креветками
- Цибульний суп з бульйонним кубиком
- Місо-суп із зеленою цибулею