ГУР здійснило масштабну кібератаку на Центральний банк Росії, - ЗМІ
ГУР здійснило масштабну кібератаку на Центральний банк Росії, - ЗМІ

ГУР здійснило масштабну кібератаку на Центральний банк Росії, - ЗМІ

29 липня 2024 року кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили масштабну атаку на Центральний банк Російської Федерації.

Як пише Укрінформ, посилаючись на повідомлення від поінформованого джерела в розвідці, приблизно з 11:00 за київським часом ресурси Центробанку РФ працювали зі значними перебоями або були повністю недоступні для користувачів. У самій фінансовій установі визнають факт кіберудару та зазначають, що інтенсивність атаки продовжує зростати.

Центральний банк Російської Федерації є основним банком першого рівня, основним емісійним та грошово-кредитним інститутом РФ. Він розробляє та реалізує у взаємодії з урядом Росії єдину державно-кредитну політику та наділений особливими повноваженнями, зокрема, правом емісії грошових знаків та регулювання діяльності банків.

Наслідки кібератаки виявилися масштабними. Крім Центробанку, російські користувачі не могли скористатися онлайн-сервісами банку "Зеніт" і Газпромбанку. Ситуацію ускладнює і відсутність стабільного інтернет-зв'язку, оскільки найбільші провайдери телекомунікаційних послуг у РФ також піддаються систематичним кіберударам. Зокрема, атака здійснюється за провайдером МТС, користувачі якого не можуть повноцінно скористатися послугами вже третю добу.

Нагадаємо, що 27 липня ГУР атакувало банківський сектор Росії, почалися проблеми зі зняттям готівки.

Джерело матеріала
loader
loader