Крема каталана, або крем-брюле по-каталонськи – це традиційний іспанський десерт, із приготуванням якого впорається кожен. Він має надзвичайно ніжний смак, що здатен принести справжнє гастрономічне задоволення, через що його захочеться їсти ще, і ще.
Фудблогерка Ольга Рябенко в Instagram розповіла, як приготувати крема каталана так, щоб він вийшов не гіршим, ніж у самій Барселоні. Виявляється, це зовсім не складно.
Інгредієнти
- Молоко – 500 мл
- Цукор – 80 гр
- Цедра лимону – ½ шт
- Цедра апельсина – ½ шт
- Кориця – 1 паличка
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Жовток – 2 шт
- Крохмаль кукурудзяний – 45 гр
- Цукор коричневий
Спосіб приготування
1.В каструлю влити молоко, додати цедру лимона й апельсина, паличку кориці, ванільний цукор та половину цукру. Довести до кипіння і відставити охолоджуватися.
2. В мисці змішати жовтки з цукром. Влити через сито охолоджене молоко, додати крохмаль і поставити на повільний вогонь.
3. Постійно мішати вінчиком до першої бульки і відставити в сторону.
4. Знову повернути на вогонь і мішати до загущення. Крем готовий.
5. Розлити по формах і поставити в холодильник на 4-6 годин, а краще на ніч.
6. Притрусити коричневим цукром і обпалити кухонним пальником. Якщо пальника немає пальника, тоді розігріти духовку в режимі верх, або гриль на максимум і поставити на самий верх на 3 хв, поки цукор не стане карамельного кольору.
На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:
- Десерт з полуниці
- Шоколадний десерт
- Десерт без яєць та цукру