Зідан, де Хеа та інші. Хто із топ футболістів роками без клубу
Зідан, де Хеа та інші. Хто із топ футболістів роками без клубу

Зідан, де Хеа та інші. Хто із топ футболістів роками без клубу

Футболіст без клубу - ознака низької якості гри. Чи ні? OBOZ.UA збірав підбірку відомих гравців, якими ми захоплюватися і які ще в ігровому віці, але які так і не з’являються на полі. Усе через те, що з ними не підписують контракти. Тут буде кілька імен, які вас точно шокують. Готові?

Давід де Хеа

Найгучніше ім’я 10-х років та донедавна ікона "Манчестер Юнайтед" - у довгостроковій вимушеній відпустці. Голкіпер де Хеа сидить без роботи з 1-го липня 23-го року і, попри талант і вміння працювати руками, не має пропозицій від топів Європи! The Athletic пише, що воротарю можуть запропонувати місце десь в Італії, але найбільш вірогідно - МЛС чи саудити. Нам хотілося б побачити 33-річного футболіста у грі, бо він із тих воротарів, хто не старішає з роками, однак поки на ринку пропозицій немає. АПЛ відкинув сам де Хеа: не хоче розмінювати свою відданість "МЮ". Можливо, Давід зникне з нашого списку наступного тижня та повернеться на поле, але де - загадка.

Санті Міна

Нерозважні вчинки позбавили великого футболу ще одного зіркового іспанця. Міна добре відомий поціновувачам Ла Ліги. Він ніколи не виступав за грандів і не викликався до збірної, але всю свою футбольну юність провів саме в іспанській еліті. Санті постійно ставав загрозою для суперників у складі і "Вільярреала", і "Сельти", були моменти, коли змагався за статус кращого бомбардира. Але два роки тому його визнали винним у сексуальному насильстві. За останніми даними, іспанець перебуває під заставою і навіть російські клуби відмовилися його до себе запрошувати через репутацію. А суд будь-який трансфер Міни закордон розглядає як можливість для 28-річного футболіста втекти від правосуддя.

Зідан, де Хеа та інші. Хто із топ футболістів роками без клубу

Сімоне Дзадза

Автор найкращого танцю перед пенальті та екс-лідер "Валенсії" у футбол не грає майже два роки - кругленьку дату він "святкуватиме" 31-го серпня. Фанати Ла Ліги ніколи не забудуть його розкішний сезон 17/18, коли форвард за кажанів наколотив 13 голів і допоміг повернутися до Ліги Чемпіонів. Дзадза вже 33, він пограв за десяток клубів різних ліг і призупинив свою кар’єру в "Торіно". Четверте трансферне вікно поспіль на італійця не звертають уваги, хоча форвард міг би допомогти якомусь аутсайдеру топового чемпіонату. Мабуть, те саме пенальті 2016-го року у ворота Німеччини затьмарило всі ігрові характеристики:

Енцо Зідан

Найстарший син Зідана, Енцо, попри схожу позицію із батьком Зінедіном, не може знайти свій стиль. Поки його найвищим досягненням можна вважати півроки за "Алавес" ще у 2017-му. Потім півзахисник за 5 років змінив аж 7 клубів - і після "Фуенлабради" вже рік сидить вільним агентом. Схоже, Енцо Зідан став жертвою завищених очікувань від таланту Зізу, адже за весь цей час він назбирав тільки 13 голів і 24 асисти. А ще хавбек дуже любить себе, а не партнерів, тому заграється із м’ячем і швидко його втрачає. Подейкують, що Енцо за один крок від завершення кар’єри - і це у 29 років.

Зідан, де Хеа та інші. Хто із топ футболістів роками без клубу

Ніко Шульц

Ніко Шульц за останні два роки пройшов усі можливі стадії - від повного "кенселінгу" до питань до всіх навколо. Екс-гравець дортмундської "Боруссії" залишився поза бортом команди, коли пройшли чутки, що Ніко міг побити свою вагітну дружину. Слідство тривало більше року: за підсумком, сторони досягли згоди, звинувачення зняли, а гравець мав виплатити жінці компенсацію. І наче все, ситуація як-не-як вирішена. Але ні - у стрічці новин можна побачити лише нові здогадки про цей скандал, жодної новини чи навіть натяку на пропозицію для латераля немає. Не цікавляться Шульцем навіть у МЛС. Здається, що у 31 рік кар’єра досвідченого футболіста завершена назавжди.

Зідан, де Хеа та інші. Хто із топ футболістів роками без клубу

Хав’єр Пасторе

13-ть років тому "Палермо" було в усіх спортивних виданнях Європи - журналісти не могли визначитися, куди ж перейде їх головна зірка Пасторе. "Мілан", "Челсі", "Барселона", навіть обидва "Манчестери" були готові викласти гроші. Хав’єр зробив свій вибір на користь "ПСЖ" і… розпочав дуже складний шлях виживання. Конкуренція із праймовим Ібрагімовичем весь паризький період не давала йому розкритися, хоча Пасторе отримав нагороду у вигляді виклику до збірної Аргентини. Далі зірка "ПСЖ" тільки втрачав у якості. Коли його забрали до "Роми", контракт швидко розірвали за згодою сторін. Потім було "Ельче" та навіть "Катар" - все йшло до того, що хавбек не гратиме у футбол. Він вже зараз більше блогер, аніж футболіст, але бутси на цвях ніяк не лізуть. Хоча Пасторе вже більше року без роботи.

Джерело матеріала
loader
loader