Не лише з картоплі: як приготувати ситні деруни з кабачка для перекусу
Не лише з картоплі: як приготувати ситні деруни з кабачка для перекусу

Не лише з картоплі: як приготувати ситні деруни з кабачка для перекусу

Деруни можна приготувати не лише з картоплі, але й з кабачків. Соковиті сезонні овочі чудово підходять для такої страви. Вироби ідеальні для ситного перекусу.

Ідея приготування кабачкових дерунів для ситного перекусу опублікована на сторінці фудблогерки Іванни Луць (ivankaluts) в Instagram. Смачно подати зі сметаною.

Не лише з картоплі: як приготувати ситні деруни з кабачка для перекусу

Інгредієнти:

  • великий кабачок – 1 шт.
  • середня морква – 1 шт.
  • невелика цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • яйця – 1 шт.
  • сметана – 2-3 ст.л.
  • зелень – за смаком (кріп, петрушка)
  • сіль, перець – за смаком
  • твердий сир – 70-100 г
  • улюблені спеції – за бажанням
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • борошно – 1-2 ст.л.

Спосіб приготування:

Не лише з картоплі: як приготувати ситні деруни з кабачка для перекусу

1. Кабачок краще щоб був молодий. Якщо старіший – середину викинути.

2. Очищений від шкірки кабачок дрібно потерти.

Не лише з картоплі: як приготувати ситні деруни з кабачка для перекусу

3. Натерти моркву і цибулю.

4. Відтиснути кабачкову масу від соку.

5. До кабачкової маси додати яйце, дрібно порізаний кріп, петрушку, часник, сметану.

6. Все перемішати.

Не лише з картоплі: як приготувати ситні деруни з кабачка для перекусу

7. Додати натертий сир, крохмаль і борошно. Все перемішати.

8. На розігріту сковорідку з олією викласти по 1 ст.л. кабачкової маси.

9. Смажити до золотистості з обох боків.

Не лише з картоплі: як приготувати ситні деруни з кабачка для перекусу

10. Викласти на паперові рушнички, щоб забрати зайву олію.

11. Можна подавати зі сметаною.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пряні мариновані кабачки
  • Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
  • Кабачки в клярі
Джерело матеріала
loader