Маринований артишок: здивуйте родину незвичною консервацією
Маринований артишок: здивуйте родину незвичною консервацією

Маринований артишок: здивуйте родину незвичною консервацією

Артишок – це делікатесний овоч, наділений не тільки цікавим виглядом але великою кількістю вітамінів та унікальним смаком. Його смажать на грилі, готують на парі, фарширують та навіть маринують.

Як правильно замаринувати артишок, щоб вийшла дуже цікава закуска, в Instagram розповів фудблогер Едуард Насиров. На своїй сторінці він показав відразу два способи консервації цього овочу.

Маринований артишок: здивуйте родину незвичною консервацією

Основні інгредієнти

  • Антишок
  • Лимон
  • Вода
Маринований артишок: здивуйте родину незвичною консервацією

Спосіб приготування

1.Очистити артишок від жорстких пелюстків, зрізати верх, розрізати навпіл. Вийняти "пухку" серцевину.

2. Відправити овоч у воду з лимоном та варити протягом 30 хвилин. Можна готувати на парі.

Інгредієнти для артишоку в оцті на 3 банки

  • Вода – 1 скл
  • Яблучний оцет – 2/3 скл
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Зерна гірчиці – 1 ч.л.
  • Духмяний перець – 3-4 шт
Маринований артишок: здивуйте родину незвичною консервацією

Спосіб приготування

1.Артишоки скласти в банки.

2. Змішати всі інгредієнти для маринаду та прокип’ятити.

3. Залити гарячим маринадом овоч.

4. Закрутити банки. Будуть готові за 5 днів.

Інгредієнти для артишоку в олії на 1 банку

  • Цедра лимону – 2 слайси
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Часник – 1 зуб
  • Сіль
  • Перець
  • Тим’ян
  • Олія

Спосіб приготування

1.Артишок скласти у стерилізовані банки

2. Залити маринадом та закрутити.

3. Буде готовий за добу.

На OBOZ.UA є й інші рецепти консервацій:

  • Мариновані огірки на зиму
  • Овочеве асорті
  • Хрусткі консервовані огірки
Джерело матеріала
loader