Продаж снарядів Росії вивів економіку КНДР зі спаду
Продаж снарядів Росії вивів економіку КНДР зі спаду

Продаж снарядів Росії вивів економіку КНДР зі спаду

Економіка КНДР почала різко відновлюватися після трьох років скорочення. У 2023 році її внутрішній валовий продукт виріс на 3,1%, що стало рекордним зростанням з 2016 року, пише Bloomberg з посиланням на дані центрального банку Південної Кореї.

Покращення ситуації в економіці відбулося на тлі зближення з Росією та постачання російської армії сотень тисяч боєприпасів для війни проти України.

Важка й хімічна промисловість продемонстрували найбільше зростання – на 8,1% порівняно з попереднім кроком, повідомив Банк Кореї. І хоча у звіті прямо не вказано, чи займаються ці галузі виробництвом зброї, у ньому зазначається збільшення виробництва первинних металів, таких як залізо, сталь, мідь, нікель та алюміній.

Економіка Північної Кореї демонструє одні з найвищих темпів зростання з моменту приходу до влади Кім Чен Ина у 2011 році, й разом з тим КНДР залишається однією з найбідніших країн світу.

Валовий національний дохід КНДР у 2023 році становив лише $29,5 млрд, що дорівнює одній шістдесятій від показника Південної Кореї.

Джерело матеріала
loader
loader