Що таке HPL панелі, де та для чого вони використовуються
Що таке HPL панелі, де та для чого вони використовуються

Що таке HPL панелі, де та для чого вони використовуються

HPL панелі є універсальним та естетично привабливим матеріалом, який застосовується в різних галузях завдяки своїм можливостям. З чого складається матеріал, які його властивості й характеристики, а також де та для чого використовуються HPL панелі – далі в матеріалі.

Що таке HPL панелі

HPL (High Pressure Laminate) складається з декількох шарів: захисної плівки, декоративного паперу й листового матеріалу, який просочений смолою. Під час виготовлення плити HPL піддаються впливу температури й високого тиску. Завдяки цьому матеріал стає надзвичайно міцним. Серед головних характеристик плит HPL:


  1. Надійність. Вони стійкі до різних пошкоджень.
  2. Довговічність. З роками панелі HPL не змінюють свій колір і структуру. 
  3. Вологостійкість. HPL панелі стійкі до впливу вологи.
  4. Легкість у догляді. Компакт плити HPL легко чистити й підтримувати в чистоті.
  5. Екологічність. У їхньому складі відсутні  небезпечні компоненти. 
  6. Гігієнічність. На поверхнях HPL не розмножуються віруси, бактерії та грибки. 
  7. Різноманітність варіантів. Матеріал доступний у широкому асортименті кольорів і текстур.

У яких сферах застосовуються HPL панелі

Широко використовуються панелі HPL в інтер'єрі та екстер'єрі. Всередині житлових приміщень матеріал часто використовують для створення міцних і стильних поверхонь. Стійкість до вологи робить його чудовим варіантом для фартухів, стільниць, шаф тощо.

Також HPL плити ідеально підходять для офісів, лікарень, ТРЦ, закладів громадського харчування й готелів завдяки легкості в догляді та довговічності. В офісних просторах матеріал використовується для створення стильних робочих столів, перегородок і стінових панелей, які витримують інтенсивне використання. У ресторанах, барах і кафе панелі застосовуються для оздоблення столів і стійок, створюючи привабливий і функціональний інтер'єр.

Изображение выглядит как в помещении, стена, Кухонная стойка, кран

Автоматически созданное описание

Для зовнішнього оздоблення будівель плити HPL є чудовим вибором завдяки своїй стійкості до різних погодних умов. Їх можна використовувати для облицювання фасадів. Міцність і довговічність панелей дають змогу їм зберігати свої естетичні й функціональні якості протягом тривалого часу.

Де купити якісні HPL панелі

Українська компанія TOPOVI пропонує якісні HPL панелі. На складі є різні варіанти матеріалу від італійського бренду Puricelli. На сайті представлений зручний каталог HPL, який дозволяє вибрати оптимальний для себе варіант. Фахівці компанії готові надати консультацію й допомогти з вибором матеріалу, який відповідатиме вашим вимогам. Замовляйте HPL панелі у TOPOVI, щоб отримати швидке доставлення високоякісного матеріалу.
Джерело матеріала
loader