Хрумкі мариновані кабачки на зиму: дуже швидкий рецепт на 4 однолітрові банки
Хрумкі мариновані кабачки на зиму: дуже швидкий рецепт на 4 однолітрові банки

Хрумкі мариновані кабачки на зиму: дуже швидкий рецепт на 4 однолітрові банки

Допоки триває сезон кабачків, важливо встигнути заготовити їх на зиму. Цей овоч дуже дешевий та легкий у приготуванні, а також надзвичайно смакує у консервованому вигляді. Існує дуже багато варіантів приготування консерації з ним, але найчастіше господині шукають швидкі рецепти, щоб мати час і на інші продукти.

Фудблогерка Алла Ферштинська у своєму YouTube-каналі розповіла, як надзвичайно швидко закрутити кабачки на зиму. В результаті вони вийдуть хрумкими та матимуть гарний вигляд. Таким чином, навіть під час холодної зими на вашому столі все рівно з’явиться смачна закуска.

Інгредієнти на 1 літрову банку

  • Кабачки середні – скільки влізе
  • Парасолька кропу
  • Петрушка – 2 гілочки
  • Часник – 3-4 зуб
  • Цибуля – декілька кружалець
  • Морква – декілька кружалець
  • Чорний перець горошком – 4-6 шт
  • Коріандр – 2-3 горошини
  • Червоний стручковий перець – маленький шматок
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оцет 9% - 3 ст.л.

Спосіб приготування

1. Кабачки миємо та нарізаємо на кружальця, товщиною не більше 1 см.

2. Всі інгредієнти для маринаду складаємо на дно банки.

3. Викладаємо в банку кабачки.

Хрумкі мариновані кабачки на зиму: дуже швидкий рецепт на 4 однолітрові банки

4. Заливаємо банки до верху холодною водою.

5. Стерилізуємо протягом 7-10 хвилин після закипання.

6. Закручуємо кришками, перевертаємо та накриваємо теплим одіялом до повного остигання.

На OBOZ.UA є й інші рецепти консервацій:

  • Мариновані огірки на зиму
  • Овочеве асорті
  • Хрусткі консервовані огірки
Джерело матеріала
loader