"Ми зробимо все можливе": Сирський висловився про деокупацію Криму та повернення кордонів 1991 року
"Ми зробимо все можливе": Сирський висловився про деокупацію Криму та повернення кордонів 1991 року

"Ми зробимо все можливе": Сирський висловився про деокупацію Криму та повернення кордонів 1991 року

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що Сили оборони зроблять усе можливе для повернення до кордонів 1991 року. У Києва був реалістичний план деокупації Криму, але він є військовою таємницею.

Відповідну заяву Сирський зробив в інтерв'ю британській газеті The Guardian, опублікованому 24 липня. Зокрема, він зазначив, що морські дрони, що нагадують швидкісні катери, потопили близько третини Чорноморського військово-морського флоту РФ.

"Це справді стало для них пасткою, а для деяких [судів] могилою", – сказав Сриський.

Він додав: Кремль був змушений "цілком піти" з кримського порту Севастополь після серії українських атак. Удари БПЛА та ракет також знищили радари та ракетні установки.

Ключова ціль захисників України – знищити Керченський міст, автомобільний та залізничний перехід, що з'єднує окупований півострів із Росією.

Сирський відмовився повідомити, коли це може статися. Дві попередні спроби включали вибух вантажівки та удар безпілотника.

За словами головнокомандувача ЗСУ, Київ мав план повернути Крим, більш ніж через десятиліття після того, як російський диктатор Володимир Путін незаконно анексував його.

"Це реалістично. Звісно, це велика військова таємниця. Ми зробимо все можливе, щоб досягти міжнародно визнаних кордонів 1991 року. Ми маємо перемогти… щоб звільнити наших громадян, які знаходяться на окупованих територіях, які страждають", – сказав генерал.

Як і багато солдатів, що воюють, він рідко бачить свою сім'ю, йдеться в матеріалі видання.

"Вони страждають без мене, тож, можливо, це проблема і для мене. Але я знаю, що ми переможемо. Я знаю, як це зробити. І я впевнений, що ми це зробимо", – розповів Сирський.

Він каже, що не спить багато годин, а в рідкісні хвилини відпочинку читав книги з історії України, щоб зрозуміти минулі процеси.

"У нас хоробри люди і важка історія", – каже він.

Доповнюється...

Джерело матеріала
loader
loader