Повернути Крим — це реально, — Сирський оцінив шанси деокупації півострова
Повернути Крим — це реально, — Сирський оцінив шанси деокупації півострова

Повернути Крим — це реально, — Сирський оцінив шанси деокупації півострова

Сили оборони України зроблять усе можливе, щоб вийти на кордони 1991-го року, заявив генерал.

Україна може повернути окупований Крим і вийти на кордони 1992 року. Про це в інтерв'ю The Guardian заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, Україна змогла витіснити російський флот з Криму, завдаючи влучних ударів по об'єктах ЗС РФ на окупованому півострові.

Головнокомандувач ЗСУ говорить, що Кремль був змушений "повністю вийти" з кримського порту Севастополь після серії українських атак. Удари БпЛА і ракет знищили радіолокаційні та ракетні установки, аключовою метою України є знищення Керченської переправи та залізничного переїзду, що з’єднує окупований півострів з Росією.

"У Києва був план повернути Крим через понад 10 років після того, як РФ незаконно його анексувала. Це — реально. Звичайно, це — велика військова таємниця. Ми зробимо все можливе, щоб вийти на міжнародно визнані кордони 1991 року. Ми маємо перемогти, щоб звільнити наших громадян, які перебувають на окупованих територіях, які страждають", — сказав Олександр Сирський.

Він додав, що не прагне досягати цілей будь-якою ціною або відправляти людей на безрезультатні атаки, а намагається зберегти життя українських солдатів.

Нагадаємо, що раніше олександр Сирський заявив, що ЗСУ відчувають нестачу зенітних ракет малої дальності, здатних збивати БпЛА, які шпигують за українськими позиціями. В умовах цієї нестачі бійці застосовують інші методи — засоби радіоелектронної боротьби та FPV-дрони.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader