Багато людей вважають, що у приготуванні стейку немає нічого важкого і достатньо просто кинути шматок м’яса на пательню, попередньо додавши сіль та перець.
Але справжні поціновувачі м’яса та відомий шеф-кухар Джеймі Олівер вважають зовсім інакше. Виявляється, є ціла технологія правильного приготування, завдяки якій стейки виходять надзвичайно смачні, соковиті та ароматні. Як правильно це зробити, він розповів Mirror.
Інгредієнти
- Стейк на вибір
- Оливкова олія
- Морська сіль
- Чорний перець
- Цибуля або часник – ½ шт
- Вершкове масло
Спосіб приготування
1.Натираємо стейк з усіх сторін оливковою олією, сіллю та перцем.
2. Викладаємо стейк на гарячу пательню та готуємо протягом 6 хвилин перевертаючи щохвилини.
3. Розділяємо навпіл зубчик часнику і натираємл ним стейк щоразу, коли його перевертаємо.
4. Натираємо стейк шматком вершкового масла.
5. Беремо улюблені трави та створюємо з них пензлик. Натираємо стейк жиром, що стік на пательню, кожного разу після перевертання.
6. Коли стейк буде готовий, викладіть його на дерев’яну дошку та залиште відпочити на дві хвилини.
Також на OBOZ.UA є й інші рецепти стейків:
- Стейк на сковороді
- Стейк зі свинини
- Стейк на грилі