Відпочинок у Чорногорії: все, що треба знати туристу
Відпочинок у Чорногорії: все, що треба знати туристу

Відпочинок у Чорногорії: все, що треба знати туристу

Ідеальне поєднання природної краси, багатої культури та безмежних можливостей для активного відпочинку. Що потрібно знати, щоб подорож пройшла незабутньо – читайте нижче.

Проїзд 

  • Автобус

Для тих, хто віддає перевагу бюджетним мандрівкам, рейсові автобуси є чудовим варіантом. З України до Чорногорії можна поїхати з великих міст, таких як Львів та Одеса. З Києва шлях займе близько 24-30 годин та вартуватиме від €140 в обидві сторони. Головні переваги таких переїздів – це відносно низька вартість квитків та можливість милуватися краєвидами.

  • Авіапереліт з Польщі

Щоб зекономити час, віддайте перевагу літаку. Найближчий великий аеропорт, з якого здійснюються регулярні рейси до Чорногорії, знаходиться в Кракові. Дістатися сюди можна автобусом, потягом або автомобілем. Поїздка з Києва триватиме близько 10-16 годин, залежно від обранного транспорту. 

Обирайте прямі напрямки до Подгориці чи Тівату. Час у повітрі займе біля 1,5-2 години, ціна – від €163 в обидві сторони.

Відпочинок у Чорногорії: все, що треба знати туристу

Проживання 

Розглянемо основні варіанти та їхню вартість для двох осіб на 5 днів.

Для тих, хто шукає комфорт та вишуканість, пропонуємо розкішні готелі, що розташовуються переважно на узбережжі Адріатичного моря. Покращений двомісний номер обійдеться у €525.

Апартаменти середнього класу славляться співвідношенням ціни та якості. За широке двоспальне ліжко доведеться заплатити €329, сніданок включено.

Молодим туристам з обмеженим бюджетом рекомендуємо обрати хостели. Тут пропонують не лише спільні кімнати, а й окремі. Диван для двох у загальному номері коштує від €63. Номер зі спільною ванною кімнатою – приблизно €125.

До речі, туристи часто обирають кемпінги. Адже це чудова нагода жити одразу біля моря або в горах. Приблизна вартість: від €100 і вище.

Відпочинок у Чорногорії: все, що треба знати туристу

Харчування 

Прибережні райони зазвичай славляться середземноморською кухнею з великою кількістю рибних страв. У Чорногорії можна знайти не лише традиційні заклади, а й вегетаріанські варіанти.

Харчування в недорогому ресторані обійдеться у €5.95. Якщо будете у Будві, обов’язково завітайте до Grape Café, Drina та Pod Lozom. 

У супермаркеті бюджетний набір продуктів коштує приблизно €5,16:

  • вода – €1,23;
  • хліб – €0.65;
  • 12 штук яєць – €1,85;
  • 1 кілограм апельсин – €1,43.
Відпочинок у Чорногорії: все, що треба знати туристу

 Транспорт 

Найчастіше туристи обирають автобусну систему, адже вона охоплює більшість районів міста та доступна для всіх. Пасажирські буси курсують від ранку до пізнього вечора. Одноразовий квиток вартує €1,07.  Таксі – €1,19.

До речі, мандрівники часто обирають прокат велосипедів, від €10 – €25.  Радимо одразу питати про страхування. А ще переконайтеся, що двоколісник у хорошому стані, перш ніж його орендувати.

Відпочинок у Чорногорії: все, що треба знати туристу

Розваги 

Чорногорія багата на історичні та культурні пам'ятки. Обов’язково відвідайте старовинні міста, замки та монастирі: провінція Котор, стародавня столиця Цетинє, фортеця Святого Івана та палац Сан Джовані.

Поціновувачам активного відпочинку пропонуємо поїхати до Національних парків Дурмітор чи Ловчен. А ще спробуйте рафтинг у каньйоні річки Тара або підіть у похід в гори. До речі, можна відправитися у круїз до острова Святий Стефан та єдиного рукотворного архіпелагу Госпа-од-Шкрп'єла (Богородиця на скелі).

Курорти 

  • Будва 

Чудово підійде для молоді та прихильників розваг. Тут росте безліч зелені та квітів. Майте на увазі, що місто галасливе і вдень, і вночі.

Пляжі переважно піщані з розвиненою туристичною інфраструктурою. Їх загальна довжина становить понад 11 кілометрів. Під час прогулянки знайдете багато магазинів з сувенірами, затишних кафе, ресторанів та дискотек з казино.

Радимо також піти до міського музею на Староградській площі. У його колекції зібрано понад 3000 експонатів, знайдених під час розкопок.

  • Бечічі-Рафаїловичі

Ще у далекому 1936 році узбережжя отримало Гран-прі як краще у Європі. Місцеві жителі й досі пишаються цим. Протяжність набережної сягає понад 2 кілометри. На території курорту розташовуються найвідоміші готелі Чорногорії. 

  • Цетінь

Стародавня столиця Монтенегро стане вдалим місцем для сімейного відпочинку з дітьми. Клімат переважно вологий, теплий та безвітряний. У гірському масиві Ловчен можна займатися скелелазінням та парапланеризмом.

Обов'язково завітайте до Цетинского монастиря. Найважливіший релігійний центр заснували у XV столітті. Тут зберігаються численні реліквії, включно з рукою Святого Іоана Хрестителя та частинкою Животворного Хреста Господнього.

Відпочинок у Чорногорії: все, що треба знати туристу

Загальний бюджет

Відпочинок для двох за п'ять днів обійдеться приблизно у €885:

  • дорога – від €280
  • проживання у покращеному двомісному номері — від €525
  • Харчування в недорогому кафе — від $59,5
  • щоденний проїзд в автобусі — від $21,4 

Плануйте свою подорож сьогодні! Насолоджуйтеся незабутніми краєвидами, історичними пам'ятками та гостинністю Чорногорії.

Раніше OBOZ.UA розповідав про бюджетні пляжні курорти Європи.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader
loader