"Медовик" – популярний торт з пухких медових коржів, про який знає кожна господиня. Такий десерт часто готують на сімейні святкування і на гостинець для рідних. Окрім класичної рецептури, буде дуже смачно додати мак і кокосову стружку.
Ідея приготування "Медовика" з маком опублікована на сторінці фудблогерки Ольги Кобик (oliakobyk) в Instagram. Для крему знадобиться всього 3 інгредієнти.
Інгредієнти для маково-кокосового коржа:
- сухий мелений мак – 125 г
- вода або молоко – 230-250 мл.
- білки – 3 шт.
- дрібний цукор – 130 г
- біла кокосова стружка – 130 г
- яйця – 1 г
- жовтки – 3 шт.
- цукор – 140 г
- ванільний цукор – 10 г
- борошно – 40 г
- розпушувач – 4 г
- вершкове масло – 100 г
Інгредієнти для медових коржів:
- яйця – 3 шт.
- сіль – 1 щіпка
- сода – 7 г
- цукор – 100 г
- мед – 100 г
- олія – 100 мл.
- кефір жирністю 2,5 % – 200 мл.
- борошно – 280
Інгредієнти для крему:
- вершкове масло – 250 г
- варене згущене молоко – 300 г
- сметана жирністю 25-30% – 200 г
Спосіб приготування:
1. До сухого меленого маку долити воду.
2. Перемішуючи, на малому вогні довести суміш до кипіння і проварити декілька хвилин.
3. Відставити мак, щоб він охолонув.
4. Для кокосової частини від білків відділити жовтки.
5. Білки збити міксером і додати по трішки цукор.
6. Збити до високих піків.
7. До білкової маси додати кокосову стружку і ложкою перемішати.
8. Із цієї маси сформувати 5 смужок і викласти на деко.
9. В миску додати 1 яйце, жовтки, які залишилися, цукор, ванільний цукор і збити міксером 5 хвилин, щоб маса стала світлою.
10. Охолоджену макову масу зʼєднати з яєчною, перемішати ложкою.
11. Борошно зʼєднати з розпушувачем і додати до тіста.
12. Додати розтоплене охолоджене масло
13. Вилити макове тісто у проміжки між кокосовими.
14. Корж випікати 25 хвилин за температури 180 градусів.
15. Для медового коржа зʼєднати яйця, щітка солі, соду, цукор і мед, збивати міксером 8-10 хвилин.
16. Додати олію і кефір жирністю 2,5%, перемішати міксером на малих обертах, додати борошно і перемішати до однорідності.
17. Випікати 2 коржі за температури 180 градусів 20-23 хвилини.
18. Для крему збити міксером вершкове масло, далі по столовій ложці додати варене згущене молоко.
19. Тоді порціями додати сметану жирністю 25-30%.
20. Скласти торт в такій послідовності: медовий корж/крем/маково-кокосовий корж/крем/медовий корж/крем.
21. Прикрасити кокосовою стружкою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Глазур для торта
- Торт без випічки з печива та сметани
- Торт суфле з фруктами