Смачний салат зі скумбрії на зиму: готується без оцту
Смачний салат зі скумбрії на зиму: готується без оцту

Смачний салат зі скумбрії на зиму: готується без оцту

Консервувати на зиму можна не лише ягоди, фрукти і овочі, але й м'ясо та рибу. Зі скумбрії, наприклад, виходить дуже смачний закритий салат. Така заготівля дуже виручає, коли немає світла і потрібно швидко щось вигадати поїсти.

Ідея приготування салату з риби на зиму опублікована на сторінці фудблогерки з ніком kulbaba zefir в Instgaram. Така консервація чудово зберігається.

Смачний салат зі скумбрії на зиму: готується без оцту

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 кг.
  • помідори – 3 кг.
  • цибуля – 1 кг.
  • морква – 1 кг.
  • рослинна олія – 0,5 л
  • сіль – 3 ст.л.
  • цукор – 200 г
  • томатна паста – 200 г

Спосіб приготування:

Смачний салат зі скумбрії на зиму: готується без оцту

1. Рибу почистити та порізати на зручні вам шматочки.

2. Помідори перемолоти.

Смачний салат зі скумбрії на зиму: готується без оцту

3. Цибулю порізати півкільцями.

4. Моркву потерти на грубій терці.

Смачний салат зі скумбрії на зиму: готується без оцту

5. Цибулю та моркву тушити в олії годину.

5. Додати мелені помідори, сіль, цукор та тушкувати ще годину.

 

6. Додати рибу та томатну пасту та тушкувати ще 30 хвилин.

7. Викласти в банки 0,5 л та стерилізувати на годину. Вихід – 12 банок по 0,5 літрів.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Скумбрія запечена
  • Скумбрія в духовці
  • Скумбрія в сметані
Джерело матеріала