Велика Британія першою в Європі схвалила штучне м'ясо як корм для тварин
Велика Британія першою в Європі схвалила штучне м'ясо як корм для тварин

Велика Британія першою в Європі схвалила штучне м'ясо як корм для тварин

Джерело

Великобританія стала першою країною в Європі, яка схвалила комерційне виробництво штучного м'яса, призначеного для годування домашніх тварин. Про це повідомила газета Financial Times (FT).
Як пише видання, стартап Meatly отримав відповідні дозволи від агентства з охорони здоров'я тварин та рослин Великобританії (APHA), яке здійснює нагляд за кормами для тварин, та міністерства довкілля, продовольства та сільського господарства. Компанія почне продавати вирощене в лабораторії куряче м'ясо виробникам кормів для тварин цього року. FT зазначає, що влада Великобританії поки не схвалила продаж такого м'яса для споживання людиною на відміну від Ізраїлю, Сінгапуру та США.
За словами гендиректора компанії Оуена Енсора, отримання дозволів на виробництво штучного м'яса як корм для тварин — відправна точка для розвитку такого ринку продукції. Він додав, що схвалення продажу штучного м'яса у Великій Британії стало можливим завдяки виходу країни з Європейського союзу (ЄС).
Попит на штучне м'ясо для тварин пояснюється "парадоксом любителів тварин": власники вихованців виступають проти жорстокого поводження з ними, але виявляють меншу розбірливість у питаннях їх харчування. Згідно з опитуванням Університету Вінчестера, 50% респондентів готові годувати своїх домашніх тварин культивованим м'ясом, 32% не проти самі з'їсти продукт штучного походження.
На відміну від рослинних м'ясних продуктів, які виготовляються з соєвого або горохового білка, м'ясо, що культивується, виробляється з тварин клітин, вирощених в біореакторах, вказує FT. Італія, Франція та Австрія виступають проти штучного м'яса та стверджують, що воно загрожує традиційному тваринництву. В американських штатах Флорида та Алабама введено заборони на виробництво штучно вирощеної м'ясної продукції. Республіканські законодавці у семи штатах США намагаються заборонити продаж та розповсюдження штучного м'яса. Водночас, газета наводить дані ООН, згідно з якими тваринництво виробляє до п'ятої частини викидів парникових газів, що викликають глобальне потепління. За прогнозами всесвітньої організації споживання м'яса зросте на 50% до 2050 року.

Джерело матеріала
loader
loader