Гречка з куркою – це дуже смачне поєднання, яке можна використати для приготування ситної вечері на всю родину. Вам не потрібно варити крупу і пекти м'ясо. Просто просмажте все на сковорідці разом із сезонними овочами.
Ідея приготування ідеальної вечері з гречки та курки опублікована на сторінці кулінарки Ольги Рябенко (olga_riabenko) в Instagram. Виходить швидко і дуже бюджетно.
Інгредієнти:
- курячі ніжки – 5 шт.
- сіль, перець
- цибуля – 1-2 шт.
- морква – 1 шт.
- перець солодкий – 1 шт.
- гречка – 1 склянка
- бульйон або вода – 3 склянки
- сушена петрушка
- часник – 1 шт.
- лавровий лист
- свіжа зелень.
Спосіб приготування:
1. Курячі ніжки посолити, поперчити та обсмажити до золотистої скоринки з усіх боків.
2. Відкласти в бік.
3. Цибулю порізати пів-кільцями, моркву – кубиком.
4. Обсмажити на тій же сковорідці протягом кількох хвилин.
5. Перець порізати кубиком і теж додати у сковорідку. Обсмажити.
6. Додати до овочів гречку, перемішати та обсмажити протягом хвилини.
7. Додати бульйон або воду, сушену зелень та курячі ніжки.
8. Потім занурити туди розрізаний навпіл неочищений часник.
9. Накрити кришкою і тушкувати близько 15 хвилин до готовності.
10. В кінці додати лавровий лист та подрібнену свіжу зелень.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Гречка з м'ясом у горщику в духовці
- Гречка-омлет з помідорами та сиром
- Гречка з фаршем та грибами