МВФ обговорить з Україною податки: фахівці Фонду вже у Києві
МВФ обговорить з Україною податки: фахівці Фонду вже у Києві

МВФ обговорить з Україною податки: фахівці Фонду вже у Києві

В Україну прибула команда фахівців Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі із керівником місії Фонду Гевіном Греєм. Мета – провести низку дискусій з представниками влади України та іншими партнерами щодо податково-бюджетних планів країни на короткострокову та середньострокову перспективу.

"Дискусії фокусуватимуться на податково-бюджетних планах влади на друге півріччя поточного року та середньострокову перспективу", – повідомив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.

Нагадаємо: наприкінці минулого тижня голова Нацбанку Андрій Пишний за підсумками зустрічей із представниками МВФ зазначив, що п'ятий перегляд програми розширеного фінансування (EFF) з МВФ буде присвячений фіскальним питанням. А також пошук джерел фінансування на наступні роки.

Зі свого боку, голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа повідомила про підготовку змін до закону про держбюджет-2024 для покриття його "дірки" у 400-500 млрд грн. За її словами, відкритим залишається питання щодо фінансування держбюджету 2025 року.

Україна отримала від МВФ мільярди доларів

Раніше ж Україна отримала від МВФ 2,2 млрд доларів. Це частина коштів, передбачених програмою EFF у розмірі 16 млрд доларів. Гроші підуть на підтримку державного бюджету – зокрема фінансування:

  • критичних видатків бюджету;
  • соціальних допомог;
  • зарплат медиків та вчителів.

"Для отримання (цих грошей. – Ред.) Україна зробила важливу домашню роботу та успішно пройшла четвертий перегляд програми. Вперше у наших двосторонніх відносинах з МВФ", – розповів прем'єр-міністр ДЕнис Шмигаль.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше МВФ оприлюднив оновлений Меморандум про співпрацю з Україною. Нові важливі маяки: реформа митниці та скасування "правок Лозового".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader