Замість кольорових магазинних цукерок з барвниками та консервантами значно безпечніше буде приготувати домашній мармелад. Для нього вам знадобиться якісний сік з будь-яких фруктів. Потрібно лише дочекатись повного застигання маси і можна пригощатись.
Ідея приготування корисного фруктового мармеладу із соку опублікована на сторінці фудблогерки Христини з ніком foodblog kristi в Instagram. Якщо цукру вам здається забагато – зверху можна не посипати.
Інгредієнти:
- фруктовий сік якісний – 210 г
- желатин 30 г
- цукор – 5-6 ст.л.
- лимонний сік – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
1. У глибоку тарілку висипати желатин.
2. Залити його ½ склянки соку.
3. Ретельно все перемішати і залишити приблизно на 10 хвилин.
4. У невелику каструлю влити решту компоту і додати цукор та лимонний сік.
5. Усе ретельно перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння.
6. Плиту вимкнути і додаємо в компот желатин.
7. Ретельно все перемішати до повного розчинення желатину.
8. Вилити майбутній мармелад у силіконові форми.
9. Охолодити до кімнатної температури і поставити в холодильник до повного застигання мармеладу.
10. Приблизно через дві години дістати мармелад із формочок. Мармелад готовий. Його вже можна подавати до столу. За бажанням десерт можна посипати цукром. Завдяки цьому домашній мармелад матиме ідентичний вигляд із магазинним.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Простий мармелад з айви
- Жувальний мармелад із соку
- Сливовий мармелад