У iPhone 17, 18 та 19 значно змінять камеру: що задумали в Apple
У iPhone 17, 18 та 19 значно змінять камеру: що задумали в Apple

У iPhone 17, 18 та 19 значно змінять камеру: що задумали в Apple

Компанія Apple завжди приділяла чимало уваги камері у своїх смартфонах, і у наступних поколіннях вона отримає значне поліпшення. Його вже можна зустріти у моделі iPhone 15 Pro Max і надалі воно має поширитись на наступні оновлення лінійки – йдеться про тетрапризму.

Як пише видання WCCF Tech, тетрапризма забезпечує розширені можливості масштабування. За словами аналітика Мінґ-Чі Куо, на блог якого посилаються журналісти ресурсу, обидві моделі iPhone 16 Pro отримають лінзу з тетрапризмою. Це дає підстави припустити, Apple включить вдосконалений датчик і у модель Pro Max.

Найменший 6,3-дюймовий варіант отримає той же датчик, що й нинішній Pro Max. Таким чином вдасться зберегти відмінності між моделями Pro та спрощеними варіантами iPhone.

При цьому Мінґ-Чі Куо не зупинився на оновленнях, які мають вийти наступного року. За його даними, iPhone 18 Pro також буде поставлятися з об’єктивом, оснащеним тетрапризмою. Також очікується, що ця модель буде поставлятися з контактним датчиком зображення розміром 1/2,6 дюйма та роздільною здатністю 48 МП. Журналісти очікують, що виробник покращить апаратне забезпечення камери на iPhone 18 Pro Max і воно буде перевершувати його 6,3-дюймовий аналог.

За даними аналітика, тетрапризма буде вбудована і в оновлений об’єктив iPhone 19 Pro Max, який очікується у 2027 році. Однак він не повідомляє жодних точних подробиць про сенсори і про те, чим будуть вони кращими за аналоги попередніх поколінь.

Разом з тим, Мінґ-Чі Куо стверджує, що оновлення буде значно більшим, ніж у попередніх поколінь, оскільки дозволить покращити можливості оптичного зуму та вдосконалити якість зображення. Для цього Apple може використати лінзу із призмою меншого розміру в рамках своєї модернізації. Проте це може призвести до того, що виробник дасть їй іншу назву – це вже не буде тетрапризма.

Втім, на даному етапі варто мати на увазі, що прогнози таких змін ґрунтуються на початкових припущеннях. Останнє слово залишається за компанією Apple і кінцевий результат може відрізнятись від заявленого.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як у iPhone 16 зміниться Face ID.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader