Якщо у вас є трохи фаршу і овочів – чудовою ідеєю буде зробити рагу з фрикадельками. У вас вийде повноцінна ситна страва для обіду, яка не потребує тривалого приготування. До того ж, тут є всі компоненти, які необхідні людині протягом дня для нормального самопочуття.
Ідея приготування ситного рагу з фрикадельками для обіду опублікована на сторінці фудблогера Алекса Міля (mil alexx fit) в Instagram. Страва дуже ароматна і соковита.
Інгредієнти для фрикадельок:
- м'ясний фарш – 500 г
- сіль, перець, паприка
Інгредієнти для рагу:
- картопля – 600 г
- морква – 250 г
- цибуля – 200 г
- горошок – 200 г
- солодкий перець – 200 г
- часник – 3-4 зубчика
- томатна паста – 2 ст.л.
- сіль, перець, гострий перець
- вода – 1200 мл.
- олія для смаження – 30 мл.
Спосіб приготування:
1. Розмішати між собою фарш, сіль, перець, паприку.
2. Зробити невеликі фрикадельки, розміром з горіх. Краще це робити вологими руками.
3. У велику каструлю влити олію і на ній обсмажити фрикадельки по 3 хвилини з обох боків.
4. Додати рублену цибулю, часник, моркву.
5. Перемішуючи, смажити 5-6 хвилин.
6. Додати картоплю, перець, горошок, томат, сіль, перець, паприку.
7. Все залити водою.
8. Довести до кипіння, і на середньому вогні, готувати близько 30-35 хвилин, при закритій кришці до готовності овочів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Фрикадельки у томатному соусі з селерою
- Курячі фрикадельки
- Фрикадельки з рисом