Начебто дорослі, а плавати не вмієте: ці поради допоможуть освоїти баланс у воді з нуля
Начебто дорослі, а плавати не вмієте: ці поради допоможуть освоїти баланс у воді з нуля

Начебто дорослі, а плавати не вмієте: ці поради допоможуть освоїти баланс у воді з нуля

Ніколи не пізно освоїти плавання, навіть якщо у дитинстві не було такої можливості. Початок може здатися лякаючим і незвичним, але з часом ви освоїтеся і відчуєте себе у воді.

Плавання – це чудовий спосіб підтримувати фізичну форму, зняти стрес і просто підняти собі настрій. Ось сім простих кроків, які допоможуть вам навчитися плавати у дорослому віці.

Вода / фото: Pixabay
Вода / фото: Pixabay

1. Почніть з дрібного кінця басейну

Страх води – це нормально, якщо у вас мало досвіду. Почніть із дрібної частини басейну, де ви зможете стояти та опускатися у воду у міру комфорту. Практикуйте затримку дихання під водою, знаючи, що завжди можете піднятися на поверхню.

2. Купуйте окуляри

Окуляри допоможуть вам краще бачити під водою і зроблять процес плавання більш комфортним, запобігши потраплянню води в очі. Чіткий зір під водою зробить навчання плаванню приємнішим.

3. Проводьте більше часу у воді

Чим більше часу ви проводите у воді, тим впевненіше почуватиметеся. Регулярні відвідування басейну допоможуть вам швидше засвоїти плавання. Відвідувати басейн раз на тиждень може бути достатньо досягнення прогресу.

Плавання у басейні / фото: Pixabay
Плавання у басейні / фото: Pixabay

4. Звикайте до занурення обличчя у воду

Багатьом дорослим важко тримати обличчя у воді, але це необхідно більшість стилів плавання. Почніть з похитування на мілководді, затримуючи дихання і тримаючи очі відкритими. Практикуйтеся, доки не відчуєте себе комфортно.

5. Освойте техніку "фрістайлу"

Фрістайл виглядає просто, але складається з безлічі окремих рухів. Сконцентруйтеся на положенні зап'ясть, ліктів, передпліч і на перекаті тіла. Освоєння всіх рухів окремо допоможе вам плавати ефективно та легко.

6. Використовуйте ласти

Ласти допоможуть вам рухатися по воді та освоїти техніку фрістайлу. Вони дадуть вам необхідний рух уперед, щоб ви могли зосередитись на окремих елементах гребка. Використовуйте їх як тимчасовий інструмент, щоб прискорити навчання.

Ласти / фото: Pixabay
Ласти / фото: Pixabay

7. Запишіться на уроки плавання

Уроки плавання з досвідченим інструктором допоможуть вам уникнути помилок та швидко освоїти правильну техніку. У нашому плавальному центрі працюють професійні інструктори, які допоможуть насолоджуватися плаванням на все життя.

Почати плавати у дорослому віці – це корисно, а й приємно. Дотримуючись цих порад, ви швидко освоїте основні техніки та зможете насолоджуватися плаванням повною мірою.

Крім того, Знай.ua повідомляв, жінка гуляла з сином і допомогла народитися кровожерному хижакові: без неї не вижив би

Джерело матеріала
loader