Ролліні зручні тим, що їх можна брати з собою на перекус в школу або на роботу, і виходять вони дуже ситними. А готуються максимально швидко, тому що в основі тістофіло, яке можна знайти в будь-якому магазині. Начинка підходить і солона, і солодка.
Ідея приготування ролліні з солоною та солодкою начинками без розкочування тіста поділилась фудблогерка Анастасія з ніком grigorieva_ak в Instagram. Страва готується максимум півгодини.
Інгредієнти:
- тісто філо
- вершкове масло – 140 г
Інгредієнти для солоної начинки:
- бринза – 250 г
- нарізана зелень (кріп та петрушка)
Інгредієнти для солодкої начинки:
- кисломолочний сир – 200 г
- вишневе конфі: 200 г вишні замороженої без кісточок, 4 ч.л цукру, 2 ч.л крохмал
Для рум'яної скоринки:
- жовток + 1 ст.л. молока
- кунжут, льон
Спосіб приготування:
1. Для вишневого конфі в каструлі з товстим дном обʼєднати вишню, цукор та крохмаль.
2. Поставити на середній вогонь, постійно помішуючи.
3. Довести масу до кипіння та загустіння.
4. Бринзу зʼєднати із зеленню (можна ще додати рідину, в якій була бринза, для більшої соковитості).
5. Сир зʼєднати з вишневим конфі.
6. Змастити тісто розтопленим вершковим маслом.
7. Викласти начинку, згорнути в рулетик і скласти навпіл. Так продовжувати, поки не закінчиться начинка.
8. Викласти ролліні у форму застелену пергаментом, змастити яйцем, посиппти кунжутом та льоном.
9. Відправити в духовку за температури 200 градусів запікатись, допоки не підрумʼяняться на 20-30 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Хрусткі картопляні пончики
- Хрусткі крокети
- Хрусткі вергуни