Головна помилка, яка псує холодець: ніколи так не готуйте страву
Головна помилка, яка псує холодець: ніколи так не готуйте страву

Головна помилка, яка псує холодець: ніколи так не готуйте страву

Така страва, як холодець, потребує особливої технології приготування. Здавалося б, що немає нічого складного, щоб просто відварити м'ясний бульйон, а потім розлити його у тарілки. Але навіть те, в який саме момент ви посолите страву, дуже впливає на смак та консистенцію.

Редакція FoodOboz розповість, яка помилка може зіпсувати холодець. Вона стосується саме солі.

Головна помилка, яка псує холодець: ніколи так не готуйте страву

Що може зіпсувати холодець

Запам'ятайте, що холодець можна солити лише в кінці приготування. Справа в тому, що бульйон потрібно варити достатньо довго – 5-8 годин в залежності від того, яке м'ясо ви обрали. Через це, вода з каструлі точно википить.

Головна помилка, яка псує холодець: ніколи так не готуйте страву

Якщо додасте сіль в самому початку – бульйон буде дуже концентрованим та пересоленим. І навіть якщо ви додасте воду – смак страви вже буде зіпсовано.

Коли найкраще солити холодець

Головна помилка, яка псує холодець: ніколи так не готуйте страву

Холодець варто солити за півгодини до того, як він буде повністю готовий. Це оптимальний час для того, щоб м'ясо добре просолилось і, при цьому, не було надто насиченим. Також не буде надто випаровуватись вода, і бульйон вийде наваристий, а не водяний.

Головна помилка, яка псує холодець: ніколи так не готуйте страву

Скільки солі додавати

На 2 літри бульйону з одного кілограма м'яса потрібно додати півтори чайної ложки солі. Для того, щоб страва мала вдалий смак, потрібно дотримуватись саме такої пропорції.

Головна помилка, яка псує холодець: ніколи так не готуйте страву

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Холодець з курки
  • Холодець з риби
  • Холодець з желатином
Джерело матеріала
loader