Смачніше, ніж окрошка: охолоджуючий суп "Таратор" зі свіжих огірків та кефіру для вечері
Смачніше, ніж окрошка: охолоджуючий суп "Таратор" зі свіжих огірків та кефіру для вечері

Смачніше, ніж окрошка: охолоджуючий суп "Таратор" зі свіжих огірків та кефіру для вечері

"Таратор" – болгарський традиційний холодний суп, основа якого – свіжі огірки, кефір, свіжий кріп та волоські горіхи. Варто зазначити, що готується суп лише 15 хвилин, якщо не враховувати час для настоювання.

Літній суп

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, охолоджуючого літнього супу "Таратор", який буде смачнішим, ніж окрошка.

Рецепт супу

Інгредієнти:

  • 1 л кефіру (жирність вибирайте за смаком)
  • 6 свіжих невеликих огірків
  • 3 зуб. часнику
  • 100г волоських горіхів
  • 30г свіжого кропу
  • сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Огірки натріть на середню тертку. Часник вичавіть через прес або натріть на дрібну тертку. Горіхи подрібніть, а кріп дрібно наріжте.

Інгредієнти для страви

2. У каструлю або миску всипте огірки, часник, горіхи, кріп. Додайте сіль та мелений перець за смаком. Влийте кефір та перемішайте. Накрийте кришкою та поставте в холодильник на годину.

Кефір для супу

Після того, як суп настоїться, можна подавати.

Готовий суп

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Окрошка на кефірі з квасом
  • Окрошка з гірчицею
  • Окрошка з буряком
Джерело матеріала
loader