Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту
Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту

Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту

Штрудель – популярний пиріг з яблучною начинкою. Десерт має австрійське походження. Особливість такої випічки в тому, що тісто потрібно розкотити максимально тоненько, щоб воно просвічувалось. А української нотки можна додати, якщо використати наші соковиті та солодкі яблука.

Ідея приготування австрійського штруделю на український манер опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Сенич (yuliia.senych) в Instagram. Ідеальний варіант випічки для сімейного чаювання.

Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту

Інгредієнти:

  • борошно – 150 г
  • тепла вода –  75 мл.
  • олія – 15 мл.
  • сіль –  1,5 г
  • жовток – 1 шт.

Інгредієнти для начинки:

  • яблука білий налив – 1 кг.
  • панірувальні сухарі – 50 г
  • цукор – 60 г
  • кориця
  • масло – 60 г

Спосіб приготування:

Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту

1. До просіяного борошна додати сіль і влити теплу воду.

2. Додати жовток і олію.

3. Замішати тісто, спочатку воно буде липнути. Тісто потрібно вимішувати приблизно 10-15 хвилин – воно має стати гладким і мʼяким.

Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту

4. Залишити тісто відпочити на одну годину за кімнатної температури.

5. Яблука почистити від шкірки і нарізати слайсами.

Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту

6. За бажанням, додати родзинки.

7. Тісто тонко розкотити на притрушеній борошном поверхні – воно має просвічуватись.

Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту

8. Кухонний рушник притрусити борошном і викласти на нього тісто.

9. Розтягнути краї тіста з центру до країв.

Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту

10. Змастити розтопленим вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями.

11. Далі додати начинку по всьому периметру тіста.

Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту

12. Посипати яблука цукром і корицею. Закрутити рулет за допомогою рушника.

13. Защепити краї, змастити маслом і посипати цукром або мигдалевими пластівцями.

Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту

14. Відправити випікатись в розігріту до 200 градусів духовку на 35-45 хвилин.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Галета з яблуками
  • Шарлотка з яблуками
  • Булочки з яблуками
Джерело матеріала
loader