В Україні почались жорсткі газові перевірки: кому починати хвилюватись
В Україні почались жорсткі газові перевірки: кому починати хвилюватись

В Україні почались жорсткі газові перевірки: кому починати хвилюватись

Від 2024 року в будинках і квартирах українців проводитимуть технічний огляд газових мереж та обладнання. Для цього введено додаткову платіжку, розмір якої залежить від кількості квартир, обладнання та віку будинку.
Під час перевірок спеціалісти оглядатимуть трубопроводи в місцях загального користування, стояки, відгалуження до вимикаючих пристроїв, газові прилади у квартирах, перевірятимуть герметичність з’єднань та проводитимуть випробування на щільність і тиск. Також обслуговуватимуть запірні пристрої та перевірятимуть тягу в каналах.

газівник, скріншот з відео
газівник, скріншот з відео

Для будинків, яким менше 25 років, огляди проводитимуть раз на 5 років, для старіших будинків - раз на 3 роки. За повідомленням «Судово-юридичної газети», під час перевірок виявлено витоки газу у 20 тисячах квартир.

Технічний огляд допомагає виявити порушення правил безпеки та витоки газу до можливих аварій, оскільки всі побутові вибухи газу трапляються через недотримання правил безпеки.

Газ. Фото: скрін youtube

Згідно з правилами, затвердженими Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, газопостачання відключатиметься у випадках витоку газу.

Також, якщо є несправності автоматики безпеки, оголовки димових та вентиляційних каналів, відсутність тяги, самовільне підключення газових приладів, або невідповідність системи газопостачання проектній документації.

Вам буде цікаво дізнатися газовики нагадали про важливу процедуру перед опалювальним сезоном: готуйте щонайменше 300 гривень

Джерело матеріала
loader
loader