У таку спеку охолодить тільки це: освіжаючий напій із смородини, справжній порятунок
У таку спеку охолодить тільки це: освіжаючий напій із смородини, справжній порятунок

У таку спеку охолодить тільки це: освіжаючий напій із смородини, справжній порятунок

Влітку руки так і тягнуться до освіжаючих напоїв, адже тільки вони здатні вгамувати спрагу і охолодити в спеку. Морс - саме один із найпопулярніших.

Багато хто плутає морс із компотом, але між ними велика різниця.

Чорна смородина, скріншот: YouTube
Чорна смородина, скріншот: YouTube

Перший заготовляють про запас, а другий варять зі свіжих ягід і так, щоб одразу випити. Більше того, правильно приготовлені морси містять більше вітамінів, ніж компоти. Використовувати можна будь-які ягоди, але саме смородина надає насичений смак, апетитний колір та заряджає корисними вітамінами. Цей напій дуже сподобається і дітям, і дорослим. Готується максимально просто та всього з 4 інгредієнтів.

Що знадобиться з інгредієнтів:

  • смородина – 500 г;
  • вода – 1.5 л;
  • цукор – 80 г;
  • м'ята – до смаку.

Як приготувати морсовий морс:

  1. Промийте та переберіть смородину. Ягоди викладіть у сотейник, розімніть їх.
  2. До ягід додайте цукор. Залийте масу окропом і варіть на повільному вогні до появи бульбашок.
  3. Ягоди пропустіть через сито. Залишається лише розлити по красивих пляшечках і охолодити, виходить дуже смачно. Перед подачею можна додатково додати лід та трубочку.

Морс із чорної смородини, фото lifehacker
Морс із чорної смородини, фото lifehacker

Раніше ми повідомляли, що абрикосовою фантою насолоджуватиметеся всю зиму - приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом.

Також, дайте спокій печериці: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.

Джерело матеріала
loader