Смачнющі баклажани на зиму: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася сімейним рецептом
Смачнющі баклажани на зиму: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася сімейним рецептом

Смачнющі баклажани на зиму: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася сімейним рецептом

Цього разу екс-суддя проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова у себе в Instagram показала, як приготувати пікантні баклажани "Вогник" із томатним чилі соусом.

"Консервація, яка асоціюється в мене з одеським дитинством. Пікантний смак цієї страви завжди зігрівав та дарував теплоту в холодну зимову погоду", – розповіла "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.

На 1,5 кг баклажанів "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти (в очищеному вигляді):

  • перець солодкий - 500 г
  • часник - 100 г
  • перець чилі (за бажанням) - 20 г
  • соус томатний чилі - 130 г
  • цукор - 80 г
  • оцет столовий 9% - 25 г
  • сіль - 25 г
  • олія соняшникова - 50 г

Баклажани "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова нарізає кільцями товщиною приблизно 1 см, солить, заливає теплою водою та лишає на 30 хвилин. Після цього солону воду зливаємо, баклажани промиваємо холодною водою та просушуємо серветками.

Далі баклажани можна або обсмажити на розігрітій пательні з олією з обох боків, або запекти їх у духовці.

Для заправки солодкий перець, перець чилі та часник перебиваємо блендером. До овочів додаємо оцет, цукор, сіль, томатний соус чилі та перемішуємо.

В чисті банки "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова викладає по черзі кільце баклажана, 1 ст.л. заправки і так до кінця. Банки з баклажанами щільно закриваємо кришками та ставимо стерилізуватися – на 20 хвилин після закипання води, в якій стоять банки.

Банки ставимо кришками донизу, накриваємо ковдрою та лишаємо, щоб вони повністю остигли.

Останні новини України:

Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader