"Влучили у серце Охматдиту": лікар розповів про колегу, який закрив собою дитину, — ЗМІ
"Влучили у серце Охматдиту": лікар розповів про колегу, який закрив собою дитину, — ЗМІ

"Влучили у серце Охматдиту": лікар розповів про колегу, який закрив собою дитину, — ЗМІ

Матір не встигла нічим допомогти важкохворій дитині, оскільки вибух відкинув її убік, розповіли журналісти. Однак хворий врятувався завдяки медпрацівнику, який стояв поруч.

Незадовго до російського ракетного удару у Києві пролунав сигнал повітряної тривоги й більшість дітей, які лікувались у "Охматдиті", вдалось доправити у бомбосховище. Частина пацієнтів разом з матерями не встигли дійти до безпечного місця. Один з пацієнтів міг отримати серйозні поранення, якби медик його не врятував. Про деталі удару ЗС РФ по "Охматдиту", який стався 8 липня, працівник медичного закладу розповів виданню "Обозреватель".

Журналісти поспілкувались з лікарем, який працює у дитячій лікарні — ім'я співрозмовника не вказується. Під час російського удару стався героїчний вчинок, ідеться у статті. Зі слів медика, поруч з важкохворим у момент удару перебувала матір та лікар. Вибухова хвиля відкинула жінку у бік. Тим часом лікар тілом закрив пацієнта.

"Мати знаходилася біля важко хворої дитини і впала від вибухової хвилі, але один з лікарів своїм тілом встиг закрити дитину", — сказав він.

Важливо Під завалами "Охматдиту" знайшли тіла мами і її двох дітей (відео)

Чоловік пояснив, що під час тривоги медики прийняли рішення завершувати операційний день і майже усіх дітей перевели у бомбосховище. Тим часом російська ракета пошкодила, серед іншого, токсикологічне відділення.

"Влучання сталося майже в саме серце "Охматдиту", — наголосив медик.

Пацієнти перебували у сховищі, але лікарі — ні. Багато з них отримали важкі поранення і перебувають у критичному стані, пояснив співрозмовник журналістів. Також є загиблі медпрацівники, підтвердив він. Діти, які перебували у непошкоджених приміщеннях, продовжили лікування. Якщо ж їхні палати зруйнувались, то хворих переводять в інші лікувальні заклади Києва, розповів медпрацівник.

Важливо Під час удару по "Охматдиту" загинула 30-річна лікар-нефролог Світлана Лук'янчук

Удар по "Охматдит" 8 липня

Зазначимо, близько 11 год. 8 липня ЗС РФ атакували Київ та інші регіони України майже 40 ракетами різних типів. Вибухи пролунали у столиці, а також у Дніпрі, Кривому Розі, Покровську, Краматорську. У Києві ворог вдарив по дитячій лікарні "Охматдит". На відео та фото з місця подій, опублікований президентом Володимиром Зеленським, можна побачити, як у двоповерховому корпусі лікарні зруйнувалось крило, а у багатоповерховому корпусі — вибило усі шибки та винесло рами.

На місці подій з'явились рятувальники та кияни, які почали розбирати завали. Тим часом у столиці постраждав ще один медзаклад — лікарня репродуктивного здоров'я "Ісіда". До всього, ракети ЗС РФ знесли горішні поверхи багатоповерхівки та зруйнували секцію ще одного будинку.

Військова адміністрація Дніпропетровщини також підтвердила руйнування після російського обстрілу. Зокрема, у Кривому Розі пошкоджено адміністративну будівлю промислового підприємства. У перші години повідомляли про пів сотні постраждалих.

В кінці дня Національна поліція заявила про кількість жертв удару ЗС РФ 8 липня — 33 українців загинуло (з них у Києві — 22), 137 — поранено. У Повітряних силах ЗСУ розповіли про засоби ураження, які росіяни застосували проти українців. Сумарно по Україні летіло 38 ракет різних типів — "Іскандерів", "Кинджалів", Х-101, Х-22, Х-59. Силам ППО вдалось знешкодити 30 цілей, ідеться у звіті командування.

Нагадуємо, аналітики Інституту вивчення війни відреагували на заяви російської влади, яка озвучила свої версії обстрілу "Охматдиту".

Теги за темою
війна Обстріл Діти лікарі
Джерело матеріала
loader