Які хитрощі використовують для продажу косметики: як не потрапити на гачок
Які хитрощі використовують для продажу косметики: як не потрапити на гачок

Які хитрощі використовують для продажу косметики: як не потрапити на гачок

Купівля косметики – це завжди акт турботи про себе, саме тому відповідний шопінг так піднімає нам настрій. Але при цьому ми ризикуємо захопитись і купити не просто непотрібний, але часом навіть небезпечний для шкіри продукт.

Експерти з макіяжу знають, які маркетингові трюки змушують нас витрачати забагато у косметичних магазинах. OBOZ.UA зібрав список основним маркетингових хитрощів та рекомендацій, як їх обійти.

Позначки "органічне" та "натуральне"

Існує думка, що все натуральне корисніше за хімічне, а органічне – це щось натуральне в квадраті. Насправді значення має не так походження, як якість речовини в косметиці. До того ж натуральні екстракти та компоненти нерідко виступають алергенами. Тому в першу чергу звертайте увагу на конкретний склад. Продукт має містити речовини, корисні саме для вашої шкіри і вирішувати задачі, які вам потрібно вирішити. Будь-які додаткові ярлики на косметиці швидше за все є маркетинговою приманкою, щоби просто змусити вас купити ще одну баночку.

Поділ на вікові категорії

Процеси старіння в кожному організмі відбуваються по-різному. На них також накладаються індивідуальні особливості здоров’я, звички, спосіб життя, тощо. Тому позначки "30+", "40+", "50+" і так далі на косметиці насправді є досить безглуздими. Ви ж не можете уявити собі ситуацію, коли у свій наступний день народження просто збираєте і викидаєте всю свою косметику, бо ви її переросли. Тому, знову ж таки, орієнтуйтесь не на подібне маркування, а на склад засобів. Обирайте ті, які містять потрібні вам компоненти.

Для всіх типів шкіри

Для всіх типів шкіри однозначно підходить лише одна речовина – вода для пиття та вмивання. Інші складники потрібно підбирати індивідуально. Пам’ятайте, що абсолютно універсальних засобів не існує. Навіть дитячий крем може викликати небажану реакцію. Перед купівлею косметики завжди продумуйте, які задачі перед вами стоять (зволоження, захист від сонця, боротьба зі зморшками, освітлення пігментації, тощо). Обирайте продукти, які ці задачі прицільно вирішують. Втім, якщо вам підходить засіб, заявлений як універсальний, не поспішайте відмовлятись від нього на користь чогось більш спеціалізованого. Орієнтуйтесь не на рекламні обіцянки, а на реальний результат.

Радить знаменитість

Використовувати відомих людей для реклами певних продуктів – це дуже старий і завжди робочий трюк. Але, дивлячись на рекламний плакат, завжди тримайте в голові, що намальована на ньому знаменитість точно не в курсі, які проблеми зі шкірою чи волоссям вас турбують. Немає нічого страшного в тому, що вас приваблює обличчя з реклами. Але наступним кроком завжди має бути більш глибоке вивчення запропонованого продукту. Тоді ви точно не схибите.

Два зі ціною одного

Хто з нас не любить знижок, акцій та вигідних пропозицій. Ба більше, їх використання – це одне з важливих правил фінансової грамотності. Проте не варто змітати з полиць усе, на чому ви бачите позначку "два за ціною одного" чи заманливий цінник. Завжди звертайте увагу на те, як довго може зберігатись продукт – чи встигнете ви використати аж дві упаковки до завершення терміну придатності. І не купуйте те, що вам насправді не потрібно, просто через наявність знижки чи акційної пропозиції.

Мода на якісь продукти

Пам’ятаєте, певний час тому був повальний тренд на використання міцелярної води чи гідрофільних олій. Всі купували собі ці засоби для вмивання, бо реклама та блогери переконували у чудодійності продуктів. На ділі виявилось, що міцелярна вода має досить обмежену сферу застосування і потребує змивання, а гідрофільні олії здатні викликати проблеми з порами і вугровий висип на певних типах шкіри. Тому завжди, коли чуєте про появу якогось дивовижного продукту, глибше вивчайте питання перед тим, як його придбати.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як правильно користуватись штучною засмагою, щоби отримати бездоганний тон шкіри.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader