У Китаї створили "емоційного" людиноподібного робота: навіщо він потрібен
У Китаї створили "емоційного" людиноподібного робота: навіщо він потрібен

У Китаї створили "емоційного" людиноподібного робота: навіщо він потрібен

На думку представника Фуданьського університету Гань Чжунсюе, "байдужі" роботи не можуть належно піклуватися про літніх або хворих людей.

Фуданьський університет представив на Всесвітній конференції зі штучного інтелекту "емоційного" робота-гуманоїда Guanghua No 1, призначеного для догляду за літніми людьми та надання медичних послуг. Про це пише портал Interesting Engineering.

Повідомляється, що робот може відображати на своєму "обличчі" чотири емоції: щастя, гнів, смуток і радість. За словами заступника декана Академії інженерії та технологій Фуданьського університету Гань Чжунсюе, його розробили для задоволення емоційних потреб літніх людей.

"Надання догляду байдужою, механічною істотою не зможе запропонувати теплоту, подібну до тієї, яку дарує член сім'ї. Справжня турбота вимагає емоційного інтелекту", — пояснив Гань Чжунсюе.

Guanghua No 1 оснащений 45 інтелектуальними суглобами, які дають йому змогу правильно рухати руками і ходити у вертикальному положенні. Важить робот близько 62 кілограмів, його зріст близько 165 сантиметрів. Під час створення емоційного інтелекту розробники надихалися механізмом дофамінової винагороди людського організму.

Робот перебуває у стадії розробки вже два роки. Пробну версію Guanghua No 1 планують випустити до кінця 2024 року. Наразі розробники тестують робота на точність, безпеку і вирішення різних завдань. Наприклад, він має вміти допомогти літній людині встати з ліжка або відвести її в туалет.

Джерело матеріала
loader
loader