В Україні скасували відключення світла до 15.00
В Україні скасували відключення світла до 15.00

В Україні скасували відключення світла до 15.00

Вимикати світло до 15.00 у всіх областях України не будуть. В "Укренерго" скасували графіки відключень до цього часу. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

- 7 липня з 7:00 до 15:00 заходи обмеження споживання е/е не діятимуть. В інші години обленерго будуть застосовувати по дві черги відключень одночасно", - йдеться у повідомленні системного оператора.

Через масовані атаки Росії на енергетичну інфраструктуру Україна зіткнулася з серйозним дефіцитом електроенергії. Ряд важливих об'єктів зазнали руйнувань, а обладнання - численні пошкодження. В результаті по всій країні запроваджено графіки відключень світла.

Київ виявився найбільш зачепленим, і городяни повідомляють, що електроенергія відключається до 12 години на добу. Енергетики продовжують працювати над відновленням пошкоджених станцій та ліній, щоб повернути світло до будинків українців. Тим часом експерти дають невтішні прогнози, попереджаючи, що взимку ситуація з енергопостачанням може ускладнитися.

  • 22 червня у Міненерго заявили, що робити прогнози щодо того, якою буде ситуація з енергетикою в Україні в осінньо-зимовий період ще зарано. У відомстві підкреслили, що ситуація швидко змінюється, хоча загалом її можна схарактеризувати як дуже складну, але продовжуються роботи з відновлення потужностей.
  • 28 червня заступник міністра енергетики Світлана Грінчук заявила, що внаслідок російських обстрілів в Україні посилився дефіцит в електроенергії. Саме тому останніми днями відключення світла стали більш тривалими. Проте чиновниця запевнила, що ситуація стане кращою, коли завершаться ремонтні роботи.
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader