Збираєтесь провести вечір за переглядом улюбленого серіалу або футбольного матчу? Тоді, скоріше за все, по дорозі додому ви завітаєте в магазин, де рука сама потягнеться до полички із чипсами та іншими снеками. Такі речі, дійсно, дуже смачні, але максимально не корисні. Тому слід подумати, чим їх можна замінити.
Ось, наприклад, шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво запропонував приготувати ультрахнумкі чипси вдома, без використання фритюру. Як правильно це зробити він розповів в Instagram.
Інгредієнти
- Картопля – 450 гр
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Копчена паприка – 1 ст.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Борошно – 1 ч.л.
- Сухий часник
- Ароматні трави
- Перець чилі
Спосіб приготування
1. Картоплю очистити, порізати кубиком та відварити у підсоленій воді. Після чого перетворити в пюре.
2. Додати спеції, сіль, оливкову олію та добре перемішати.
3. Духовку розігріти до 160°. Деко застелити пергаментом та викласти по 1 столовій ложці пюре порційно. Зверху застелити ще одним листом пергаменту та розрівняти за допомогою склянки або качалки.
4. Випікати протягом 20-30 хв, поки краї не підрум’яняться та не відстануть від пергаменту.
5. Готові чипси можуть трохи надутись посередині і бути трохи м’якими, але коли охолонуть, то стануть хрумкими.
На OBOZ.UA є й інші рецепти чипсів:
- З гарбуза
- Картопляні
- У мікрохвильовці