Території в обмін на світло: Кремль ставить Україні енергетичний ультиматум, — експерт
Території в обмін на світло: Кремль ставить Україні енергетичний ультиматум, — експерт

Території в обмін на світло: Кремль ставить Україні енергетичний ультиматум, — експерт

За словами Володимира Омельченка, в обмін на електроенергію у РФ можуть вимагати визнання окупованих територій російськими.

Кремль хоче звинуватити українське керівництво в експорті електроенергії за кордон у той час, коли власні громадяни залишаються без світла. Це нова інформаційна спецоперація, заявив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко в коментарі "Київ24".

"Вони хочуть звинуватити українську владу в тому, що вони експортують електроенергію, коли людям не вистачає електроенергії. Це спеціально роблять. "А ось ми, хороші та добрі, пропонуємо Україні електричну енергію з Росії або Запорізької атомної станції" — і всі будуть з електричною енергією", — заявив Омельченко.

Але в обмін на це, за словами експерта, російська сторона може вимагати визнання окупованих територій як російських. За його словами, це нова ІПСО, яку проводять із РФ.

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко — про обстріли енергетичної інфраструктури України

Нагадаємо, що працівник ТЕС розповів, на щоукраїнцям слід очікувати майбутньої зими. Фахівці проводять ремонтні роботи радянського обладнання на станціях, які постраждали від російських обстрілів. Таку заяву зробив енергетик Олег Корнієнко. Він вважає, що не варто витрачати гроші на нове обладнання, оскільки є ризик, що його знищить наступний російський удар.

Також повідомлялося, що журналіст Юрій Бутусов заявив, що український прем'єр Денис Шмигаль має відзвітувати про причини провалів кампанії, спрямованої назахист енергетичної інфраструктури.

Теги за темою
Обстріл електроенергія енергетика
Джерело матеріала
loader